Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2013.08.04. 17:09 Tévésámán

Az Igazság Ligája: Pusztulás (Justice League: Doom, 2012)

Justice_League_Doom.jpg

Tegnap Székesfehérváron lépett fel a legendás Deep Purple együttes, ám a koncert előtt és a munka után még pont volt két órám, hogy megnézhessem az HBO-n a legújabb, itthon elérhető egész estés Igazság Ligája animációs filmet. Nagyon kedvelem a Warner animációs részlege által készített DC-rajzfilmeket, mivel fantasztikus minőséget képviselnek a manapság csőstül jövő, számítógéppel rajzolt, 3D-s vadbaromságok között, ráadásul a szuperhősös kategóriában is megállják a helyüket! Lássuk, ezúttal milyen kaland vár a Justice League tagjaira! 

A nyitó akcióban a hat hős (Superman, Batman, Wonder Woman, Zöld Lámpás, Villám és a Marsi Fejvadász) a Pikk-bandával küzd meg, akik gyémántrablásból tartják fenn magukat, ám különös módon egy ismeretlen eredetű dimenziókapu-szerű szerkezetet használnak a betörésekhez, amit csakis egy sokkal veszélyesebb valakitől kaphattak. Miközben Batman megszállott nyomozásba kezd, a többiek pedig lazítanak, egy új, minden addiginál veszélyesebb szupergonosz-csapat, a Végzet Ligája (Metallo, Bane, Gepárd, Zafírcsillag, Tükörmester és Ma'alefa'ak) jön létre, akiket a halhatatlan Vandal Savage irányít. A jófiúkat hamarosan támadás éri, mindnyájukra egyenként csapnak le régi riválisaik és úgy tűnik, a rosszak győzelme elkerülhetetlen. De vajon hogyan sikerült semlegesíteni az Igazság Ligájának tagjait, ki az, aki az ördögi tervet valójában kovácsolta és ki lesz, aki megmenti a hősöket? 

07.jpg.png

Már rögtön az elején tudtam, hogy ez tetszeni fog, mert a JLA (Justice League of America) rajzfilm-sorozatból is azok a legjobb részek, amelyekben a szupergonoszok létrehozzák saját szövetségüket a jók ellen! Nagyon király, hogy továbbra is a hagyományos, kétdimenziós animációnál maradtak, ráadásul a figurák realisztikusabbak, mint valaha. Mindenkiben van valami pici újdonság, amitől érdekesebbek lettek, pl. Wonder Woman most nem annyira tökéletes szépség, Batman fiatalabbnak tűnik, mint korábban, Green Lantern a Hal Jordan alteregójával van jelen, a marslakó űrlényszerűbb, részletesebb külsőt kapott, az ismert hősöket pedig kiegészíti Kiborg, aki szerintem a Tini Titánok csapatából érkezett. A negatív szereplőket átformálták, Savage külseje például sokkal inkább ősemberes, Cheetah és Metallo veszélyesebbnek tűnik, de a pálmát Bane és Ma'alefa'ak viszik. Számomra új szereplő volt a Tükörmester, aki megsokszorozza magát, ám a klónjai tudnak hatni a fizikai valóságra, vagyis többek egyszerű illúzióknál. A sztori érdekes és fordulatos, mindenki szoríthat saját kedvencének, vagy a Liga egészének, a végére pedig az alkotók tartogattak még egy egészen nagyszabású gaztettet, amit ismételten meg kell állítani és ezt követi a meglepő befejezés. Különös, de a Pusztulás elég véres, néhol kicsit horrorisztikus, de mégis csak 12-es karikát kapott. Az egyetlen dolog, ami nem tetszett, az a hősök erejének viszonyítási alap nélküli megalkotása, ugyanis bár kiderül, hogy Supermant és Wonder Womant le lehet győzni, Batman és a Marsi Fejvadász valahogy gyengének tűnnek, Green Lantern és Flash pedig már-már túlzottan erősek. 

629556-2229919_screen_shot_2012_03_05_at_11.17.51_am.png

Érdekességek: A rendező-producer Lauren Montgomery, aki Az Igazság Ligája: Két földi válságon és a Batman: A kezdet kezdetén is dolgozott. A történet alapját Mark Waid Tower of Babel című 2000-es JLA-képregény-történet-folyama adja, de sokat tettek hozzá a film készítői. A hősöket az alábbi szinkronhangok szólaltatták meg: Kevin Conroy - Batman, Tim Daly - Superman, Susan Eisenberg - Wonder Woman, Nathan Fillion - Green Lantern, Carl Lumbly - J'onn és Michael Rosenbaum - Villám. További említésre érdemes hangok: Bumper Robinson - Kiborg (a Kedves ellenségemből a kis drák), Paul Blackthorne - Metallo (A zöld íjászból Lance nyomozó), Alexis Denisof - Tükörmester (a Bosszúállókban a chitauri vezetője), Juliet Landau - a Pikk-banda Tízese (az Ed Woodból Loretta King), valamint két ismert szinkronszínész, Dee Bradley Baker (mellékhangok) és Robin Atkin Downes (Alfred/Bubi). A producer Bruce Timm ismét egy nem túl beszédes rosszfiú hörgését biztosította, Ászét. Ma'alefa'ak másik neve Malefic, ő J'onn ikertestvére. Eltérések a képregénytől: A likvidálási/ártalmatlanná tevő terv különbözik, az eredeti gonosz vezető Ra's al Ghul, a nyomtatott lapokon Aquaman és Plastic Man is a Liga tagjai, Villám alteregója meg Wally West és nem az itt látható Barry Allen.

Nagyon tetszett a Pusztulás, érdekes, izgalmas és néhol vicces volt, bár előfordulnak benne túlzások, de így is szórakoztató és kitűnő szuperhősös film! 

Pontozás: 

imdb: 7.5 (4 év alatt 0.3-at emelkedett.)

Szerintem: 5/5 

Hírek: 

- Már elkészült a következő rész a JLA kalandjaiból, a Flashpoint Paradox, amit remélhetőleg minél előbb bemutat majd az HBO, ebben az itteniek közül Kevin Conroy és Nathan Fillion maradt meg a szerepénél. (Láttam, írtam róla.)

- Nathan Filliont hamarosan láthatja az, akit érdekel a Percy Jackson című rémdráma újabb felvonása.

Ma éjjel lesz A faun labirintusa, amit asszem megnézek, kivéve, ha nagyon fáradt leszek. Majd meglátjuk. (2017-ig nem kerítettem sort rá.)

Mozsárágyú kedvéért lezárásképpen Hely teherszállítás-rovat: 

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr495444884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása