Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2013.04.15. 17:59 Tévésámán

A szállító 3 (Transporter 3, 2008)

Transporter_3__Custom_Poster__by_djthedj.jpg

A szállító-széria utolsó darabja ez, amivel így teljes lesz a sorozat a blogon. (Az újra még hiányzik...) Vágjunk is bele! 

Frank (Jason Statham) éppen nyugis szabadnapját tölti, amikor az éjszaka közepén a házába belerohan valaki egy Audival. A sofőrről aztán kiderül, hogy az egyik ismerőse, egy kolléga, akit ő maga ajánlott arra a feladatra, amire életében először nemet mondott. Azonban az illető, aki meg akarta bízni, nem adja fel és másodjára keményebb módszerekkel veszi rá a szállítót, hogy vigyen el két gyanús külsejű csomagot és egy csinos lányt (Natalya Rudakova) valahová, ha életben akar maradni. A feladat egyszerűnek tűnik, de a csavar ott van benne, hogy mind a férfinak, mind újdonsült utasának bomba van a csuklójára erősítve, így nem mehetnek 14 méternél messzebb az autótól. El kell érniük a célt, ahol megszabadítják őket veszélyes "ékszereiktől". Frank viszont ki akar maradni a mocskos játékból, ezért megpróbálja régi barátja, Tarconi felügyelő (Francois Berléand) és a kezdetben igencsak ellenségesen viselkedő lány segítségével megtudni, hogy mibe keveredett, meg hogy hogyan mászhat ki belőle. Úgy tűnik, nagy gazemberség van a háttérben és látszólag mindenki zord hősünk ellen fogott össze - a kérdés már csak az, hogy vajon teljesíti-e a megbízást vagy saját szabályait felrúgva, az életét kockáztatva megpróbálja meggátolni a rosszfiút (Robert Knepper) terve végrehajtásában? 

Transporter3_Natalya_Rudakova2.jpg

Az eleje meglehetősen unalmas volt, de a horgászós résznél lévő poén azért tetszett. Az első jel, ami arra utalt, hogy ez talán nem lesz valami jó, az a sofőr kolléga távozása az örök vadászmezőkre: hihetetlen, hogy a kőprofi Franknek nincs annyi esze, hogy rájöjjön, bomba van a karperecben, ami az autóval van összefüggésben. Annyira nyilvánvaló! Ezek után egy picit fellelkesültem, mert a leányzó a maga fura módján cuki és a rejtély, hogy ki ő, meg mi a feladat, fenntartják az érdeklődést. Persze már ekkor sejteni lehet, hogy a vörös Valentina nem véletlenül van az események középpontjában - vagyis a néző már sejtheti, de a szállító valamiért erre se bír rájönni...

A környezetvédelmi "alaphang", ami teljességgel lényegtelen részletté minősül és a néhány elképesztően ostoba jelenet (pl: Magyarország és Románia közötti kétsávos úton egymás mellett két amerikai típusú csőrös kamion, amik között emberünk simán átgurul két keréken úgy, hogy a totál sík vidéken a puszta levegőn állítja oldalára a kocsiját) miatt azonban a végső benyomás aligha kedvező. Onnantól, hogy kiderül, mi az összefüggés, már teljesen érdektelen a dolog, de hát értem én, mert ez az egész amiatt kellett, hogy Franknek helyreállítsák a rezüméjét (mindenütt keringtek olyan pletykák, hogy meleg), aztán adjanak neki egy okot a megállapodásra, a lenyugvásra, ez pedig a szerelem. Apró pozitívum a főgonosz Johnson, aki tényleg hidegvérű, igazi mestere a szakmájának, nem köntörfalaz, nem töketlenkedik, pont olyan, amilyennek az összes többi filmbeli hűdenagymenő rosszfiúnak lennie kéne. Ezen kívül igazi csemege, hogy az első úti cél Budapest, bevágnak pár szép képet a városról, ám a konkrétan itt játszódó részekről lerí, hogy mégsem hazánkban vették fel őket: a piac valamiféle kikötőre emlékeztet, kicsit túlzott a balkáni jelleg; a mobiltelefonos boltban pedig hiába van kiírva, hogy Pannon, az eladó egy arab/indiai úriember, aki sehogy se illik ide. Még azt is meg kell említenem, hogy szóba kerül a tokaji bor, ám Valentina mást választ(ana) helyette... 

Érdekességek: Az egyik író és producer Luc Besson volt, a rendezést pedig Olivier Megatonra bízták, aki addig legnagyobb dobásaként a Hitman másodrendezői pozícióját tudta felmutatni. Natalya Rudakova eredetileg fodrász, ám Besson meglátta az utcán és megszólította, aztán összeismerkedtek, majd rávette a hölgyet, hogy tanuljon színészetet. Olyannyira bízott benne, hogy az első 25 párizsi színjátszás-leckéjét ő maga fizette ki neki. Ez Rudakova első filmje. Valentina nyakán a tetoválás a békét jelentő kínai karakter. A kaszkadőrmutatványokat valós időben hajtották végre, csak nagyon kevés számítógépes animációt vettek igénybe a forgatás alatt. Frank és Johnson utolsó csatáját két napig tartott fölvenni, Knepper csak egyetlen alkalommal kért maga helyett dublőrt, minden mást ő csinált meg. Egy vicces név a stábból: Alex Kobold (a miniszter titkára). 

transporter-3-natalya-rudakova-jason-statham-24.jpg

SZPOJLEREK ITT 

A vonatos résznél azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetséges ezt az ósdi szerelvény-szétkapcsolós trükköt a 2000-es években eljátszani. Nos, egy imdbs kolléga szerint sehogy, ugyanis már a gőzmozdonyok után következő első vonatokba is beépítettek egy biztonsági fékrendszert, ami szétkapcsolódás esetén elszakad, és magától fékezésre készteti a vasparipát. Ugyanakkor valaki más azt állítja, hogy a tavas jelenet fizikailag lehetséges, bármennyire is képtelenségnek látszik. Furcsa hiba, hogy Frank kocsija elvileg golyóálló és páncélozott, ő azonban ebben az epizódban kétszer is (a piacon meg a tóban) simán kirúgja az ablaküveget. Másik eléggé feltűnő hülyeség, hogy akárhogyan nézzük, a robbanó karkötő nagy Valentinára - ez főleg akkor látható, mikor a bunyózó Franket nézi Otto garázsában, előredől, és a kezeire támasztja a fejét. Vagyis simán le tudná venni magáról... 

SZPOJLEREK VÉGE 

A Transporter 3 megközelítőleg 30 millió euróból készült, világszerte a dvd-eladásokat is beleérte kis híján 109 millió dollárt hozott vissza. A kritikusoktól vegyes értékelésben részesült. 

Többet vártam, sajnos ez már csak egy amolyan újabb bőr-lenyúzós folytatás, amiben van cuki csaj, menő verekedés, Budapest, meg száguldás, de a sztori unalmas, emellett a sok kicsi és nagy barmóság is ront a színvonalon. Aki szerette a korábbi két részt, az azért nézze meg, hogy megtudja, miként zárul végül Frank története, de inkább ajánlom az első epizódot, mint ezt. 

Pontozás: 

imdb: 6.1 (4 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 3/5 

Hírek:

- Luc Besson írja és pénzeli az Elrabolva 3-at. Kíváncsi vagyok, hogy ebben Liam Neeson melyik családtagját viszik majd magukkal a gazfickók... 

- Jason Statham elvileg visszatér majd a harmadik Feláldozhatókban a legkeményebb akcióhősök csapatába, de ez még nem biztos. 

- Natalya Rudakova állítólagos következő munkája a The Nocturnal névre hallgató horror lesz.

- Robert Knepper az érdekesnek ígérkező R.I.P.D. szereplőgárdáját erősíti - részletek erről a filmről a Keresőben, idézőjellel beírva. (Azóta láttam, írtam is róla.)

Szólj hozzá!

Címkék: akció


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr995228227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása