Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.05.14. 20:29 Tévésámán

Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

Ismét itt vagyok, tizenkét nap telt el az utolsó írásom óta, de ez nem is csoda, mivel a múlt hét keddjétől kezdve intenzíven foglalkozom valami mással, egy nagy projekttel, így se időm, se kedvem filmeket nézni. Viszont örömömre szolgál, hogy az oldal látogatottsága így sem csökkent látványos mértékben, a napi 200-at továbbra is tartjuk és ennél jobb hír nem kell. Egyébként a bejegyzéseknek most már legalább a felét felújítottam, de ez elég monoton és unalmas munka, így egyelőre ezzel is leálltam, viszont a 65 bejegyzésnél kevesebb cikket magukban foglaló kategóriák naprakészek, azokban már nincs hiba. Ennyit az általános dolgokról, most pedig térjünk rá a konkrét tárgyra: 

Ahogy már más moziknál előfordult, az Indiana Jones-kvadrológiával is megtörtént, hogy a folytatásokról előbb születtek írások az oldalon, mint az eredeti filmről. Ennek az oka igen egyszerű, ugyanis 2008-ban, mikor utoljára sugározták a szériát, lemaradtam az első epizódról, de most ezt a hiányosságot bepótoltam, úgyhogy következzenek Az elveszett frigyláda fosztogatói! (Ja és elöljáróban köszönet a tv2-nek, amiért a műsorban meghirdetett időponthoz képest negyed órával korábban kezdték a sugárzását... Viszont az szintén fura volt, hogy egyetlen reklámot sem adtak közben, ez hogyan lehetséges egy kereskedelmin, főműsoridőben?) 

A második világháború idején a híres régészprofesszort, Indiana Jones-t (Harrison Ford) az amerikai titkosszolgálat felkéri, hogy eredjen a nyomába egy legendás kincsnek, amire Hitlernek is fáj a foga: ez a Szövetség Ládája, amiben az Istentől kapott törvénytáblákat helyzeték el 3000 évvel korábban. Az ereklye állítólag egy Tanis nevű városban van elrejtve, de eddig még a várost sem sikerült megtalálniuk a merész vállalkozóknak. Most azonban Indy ősellensége, a gaz Belloq (Paul Freeman) rálel az elveszett településre és már csak egy bizonyos csúcsdíszre volna szüksége, hogy rábukkanjon a Lelkek Kútjára és benne a frigyládára. Jones azonban ezt nem hagyhatja annyiban, így oldalán a csinos Marionnal (Karen Allen) és a jó kedélyű Sallah-val (John Rhys-Davis) útnak indul Kairóba, hogy az ősi Egyiptom földjén szálljon szembe a nácikkal! Vajon sikerül megtalálniuk a felbecsülhetetlen értékű kincset? És ha igen, mit rejthet a láda? 

Ezt a filmet szerintem már mindenki látta, így nem akarok sokat locsogni azokról a tulajdonságairól, amikkel tisztában vagytok. Röviden annyit róla, hogy izgalmas, vicces és a korabeli látványeffektek még ma is nagyon jól mutatnak benne; ha pedig tudjuk, hogy az alapját régi sorozatok és képregények képezik, akkor talán a valóságtól elrugaszkodott aspektusait sem fogjuk majd kifogásolni. Ford szimpatikus, jó szöveget lök, irtó laza; Allen nagyon szép, és egy szerethető alakot kelt életre; Rhys-Davis meg humorizál, plusz érdekes pofákat vág. A legkirályabb gonosz a Gestapo vallatótiszt Toht, akit Ronald Lacey játszott - baromi visszataszító, sötét lelkű figura, akit ha másért nem, de az utolsó jelenetéért biztosan mindenki megjegyez majd, aki csak egyszer is látja a Raiders...-t. 

Most pedig jöjjenek az érdekességek, amikből kismillió van, úgyhogy tényleg csak azoknak ajánlom a továbbolvasást, akik már látták ezt a mozit! 

Indy megszületése elsősorban George Lucas érdeme, aki még 1973-ban gondolta ki a karaktert, akit a kutyájáról nevezett el és eredetileg Smith volt a vezetékneve. A stáblistában mellette feltüntetik Philip Kaufmant is, aki annak idején segített George bácsinak kifundálni a történetet, pl. az ő ötlete volt a Szövetség Ládája. Lucas az Új Hollywood-generáció egy másik tagjával, Steven Spielberggel lépett szövetségre Az elveszett frigyláda fosztogatóinak tető alá hozásához, akivel 1977-ben, Hawaiin, homokvárépítés közben beszélték meg a filmtervet:) Steven egy James Bond-szerű mozit akart forgatni, George pedig a '30-as és '40-es évek tévés kaland-sorozataihoz hasonlító mozgóképet szeretett volna. A duót Lawrence Kasdan forgatókönyvíró egészítette ki trióvá és aztán az urak régi Dagobert bácsi-képregényekből, filmsorozatokból és saját kútfőből rakták össze a sztori alapját kb. egy hónap alatt.

A forgatókönyv fél évig íródott, a felvételek pedig a tunéziai helyszín ádáz körülményei és a spórolási szándék miatt rekordgyorsasággal készültek el. Spielberg a rendezői széket foglalta el, Lucas producerként, vágóként és second unit direktorként segítette őt, a zenét John Williams szerezte. Különös, de annak ellenére, hogy Steven és George egy igazi álomcsapatot toboroztak az első Indiana Jones-hoz, a nagy stúdiók mégsem akartak nekik segíteni, mondván a történet túlságosan elrugaszkodik a valóságtól, ráadásul borzasztóan sokba fog kerülni. A Paramount végül hosszas győzködés után állt csak be a pénzelők közé, Lucas pedig a Star Wars-hoz hasonló, számára rendkívül előnyös szerződést kötött velük, ami később jó nagy összeget hozott be a konyhájára, de ne szaladjunk ennyire előre.  

A hangeffekteket a Star Wars-on is dolgozó Ben Burtt hozta létre. Az ütéseket úgy csinálta, hogy egy halom bőrkabátot és baseballkesztyűt csapkodott baseballütővel; a láda felnyílásához saját otthoni szennyvízaknájának tetejét mozdította el; a guruló kőszikla hangja pedig egy kavicsos töltésen leguruló Honda Civic-é:D A kígyók sziszegéséhez végigfuttatta az ujjait egy sajtreszelőn, a csúszásuk effektjét vizes szivacsokkal hozta létre, amiket egyes források szerint cementen, mások szerint egy gördeszka gumírozott részén húzott végig. A csapdákat ihlető két Dagobert bácsi-képregény a "The Prize of Pizarro" (1959. június-augusztus, 26. szám) és a "The Seven Cities of Cibola" (1954. szeptemberi, 7. szám). Az elveszett frigyláda fosztogatói Alfred Molina első filmszerepe, mellette meg kell említenem a szereplők közül még az állathangokat utánzó Frank Welkert is. A hatalmas kőgömb a kezdő szekvenciában üvegszálas műanyagból készült, az átmérője hét méter volt. Indy kalapja vadiújan került a készítőkhöz, a jelmeztervező összegyűrte, aztán ő és Harrison Ford is ráültek, hogy régebbinek tűnjön:D

A láda kinyitásakor látható lények fotómodellek, akiket lassított felvétellel, víz alatt vettek fel egy különleges lencsével. A Lelkek Kútjában támadni készülő kobra valódi, ám egy láthatatlan üvegfal választotta el őt a színészektől - ennek ellenére a félelmetes hüllő így is mérget köpött Jones alakítójának irányába, tudomást sem véve az üvegről, de az szerencsére megvédte a színészt. A kígyók között felfedezhetünk lábatlan gyíkokat és rengeteg gumicsövet, amiket kígyónak álcáztak. A majmocska náci karlendítését úgy csinálták meg, hogy a kamera látószögén kívül egy horgászbottal szőlőt lógattak feléje és azt próbálta elkapni, de így is legalább ötvenszer kellett megkísérelni, amíg autentikus lett:) A hangját Frank Welker adta. A hüllőkkel még volt némi baj a felvételek alatt, például az egyik piton elpusztult, mert megmarta egy kobra; egy másik piton pedig megharapta a segédrendező David Tomlint, de sem neki, sem a méretes állatnak nem lett komoly baja:) Egy imdbs magyarázat szerint a bálványt védő csapda azért indul be, mert Indy hiába teszi oda a helyére a méretben azonos homokkal telt zsákot, ugyanis ha a szobor színarany, akkor tízszer olyan nehéz, a súlykülönbség pedig működésbe hozza a görgő követ. 

A teherautó alatt végrehajtott kaszkadőrmutatványhoz a kocsi alját megemelték, az út közepére ástak egy vájatot és gyorsítva vették fel az egészet, vagyis a jármű korántsem mozgott olyan sebességgel, mint ahogy láthatjuk. Az ostor végén tényleg Ford kapaszkodott, aki elég csúnya véraláfutásokat szerzett a produkciótól. Ebben a jelenetben egyébként Harrison mindhárom dublőrével elbánik: Terry Leonard a sofőrt játssza, Vic Armstrong és Martin Grace pedig a teherautó oldaláról potyog le. Ford később is megsérült, amikor az "elszabadult" repülőgép ráment a térdére, elszakítva az ínszalagjait, de a színész inkább nem kért a tunéziai egészségügyi ellátásból, így mindössze némi jegelés után folytatta a munkát. A Kairó helyettesítésére szolgáló helyszínen 54 fokos meleg volt, az embert próbáló környezetben a rendezőt kivéve szinte mindenki más vérhast vagy kolerát kapott. Spielberg a Tunéziában már korábban dolgozó Lucas tanácsára csak a magával vitt konzervételeket fogyasztotta, így maradt egészséges. Azonban ennek a járványnak köszönhető az egyik legviccesebb jelenet, amikor felbukkan a handzsáros arab harcos, akit Indy azért végez ki úgy, ahogy, mert a betegségtől legyengült Ford képtelennek bizonyult végrehajtani az eredetileg megírt mutatványt.

Szintén egy félresikerült kaszkadőr-akció eredménye a felboruló teherkocsi, ami egy darabig két keréken gurul, ugyanis meg kellett volna fordulnia a levegőben, de a mozgatásért felelős robbanás túl gyengére sikerült, újraforgatni pedig nem maradt idő. Egy apró belső poénként (meg az inspiráló sorozatokra utalva) a főhős sosem veszti el a kalapját, történjék bármi:) Bár a nácik németül beszélnek, a kiejtésükben nagyon erőteljes az amerikai akcentus, sok mondatuk pedig helytelen, így annak idején a német nyelvű közönség számára ezeket újraszinkronizálták - a ma beszerezhető verziókban már minden mondat helyes. Fordnak tíz alkalommal kellett lefutnia a nyomában "száguldó" követ, mert mindent öt különböző kameraállásból rögzítettek. Toht nevét Todnak kell ejteni, ami így németül halált jelent, de egyetlen alkalommal sem nevezik meg őt. Különös hiba, hogy a képzett harcosokat alakító színészek rosszul fogják az MP-40-es géppuskákat (a tárnál tartják), míg a képzetlen utcai lövöldöző helyesen használja a fegyvert.

Az elveszett frigyláda fosztogatóiból készült regényben megmagyarázták, hogy Indy onnan tudja, hogy be kell csukniuk a szemüket, hogy a térképteremben használt amulettre rá van írva. Anglia és Tunézia mellett Hawaiin, Kaliforniában és a franciaországi La Rochelle-ben forgattak, utóbbi helyszínen egy eredeti, második világháborúból megmaradt tengeralattjáró-dokkban. A csupaszárny repülő pilótáját a producer Frank Marshall alakítja, a hatalmas termetű kopasz nácit pedig a birkózó Pat Roach, akit még a nepáli részletben újból láthatunk, óriás-serpaként:) Roach azon színészek egyike, aki egy filmben kétszer hal meg:D A Nepálba tartó repülőgépen az újság mögül hősünket figyelő alak látszólag Toht, de valójában az nem ő, hanem egy náci kém, akit a speciális effekteket felügyelő Dennis Muren játszott. A teljes elszabadult repülős részt és a Belloq sátrában ivós jelenetet improvizálták a színjátszók. Jones kengurubőrből készült ostorát 1999-ben a Christie's aukciós ház 43 ezer dollárért értékesítette, a kalapja és a dzsekije a Smithsonian múzeumban van kiállítva. A hős karakterből és társaiból többféle formátumú akciófigurát is kiadtak, a folytatások mellett egy előzmény-sorozat (Az ifjú Indiana Jones kalandjai), tizenöt különböző videojáték, képregények, könyvek és számos egyéb gyűjtenivaló készült a rajongóknak. A forgatókönyvhöz fel nem használt ötletek a következő epizódban, a Végzet Templomában landoltak.

Három gyerek 1982 és 1989 között leforgatta a saját verziójú Raiders of the Lost Arkját az USA-ban. Chris Strompolos, Eric Zala és Jayson Lamb hét évig dolgozott a Raiders of the Lost Ark: The Adaptationön, ami azonban 2003-ig dobozban pihent, majd Eli Roth-hoz, tőle pedig Spielberghez került, aki személyesen gratulált az azóta felnőtt ifjaknak szép teljesítményükért. A három amatőr filmes élettörténetét a Paramount megvásárolta és Scott Rudin vezetésével állítólag mozgókép készül majd róluk. Tök jó nekik:) 

A Steven Spielberg, A filmvászon legnagyobb varázslója című életrajzi könyvből néhány egyéb érdekesség: "A forgatáson Spielberg gyakran hordott olyan kalapot mint Indiana." A szerelmi szálat Spencer Tracy és Katherine Hepburn-románcok ihlették. A sorozatokon kívül az ötvenes évek kalandfilmjeit használták alapul, pl: Utazás a Föld középpontja felé, Salamon király kincse, ezeken kívül James Bond-mozikat is, Sean Connery figurája inspirálta Harrison Fordét. Lucas akcióhőssé váló Cary Grantnek, Spielberg A Sierra Madre kincsének Humphrey Bogartjának látta Indy-t, belőlük és Bondból lett végül. Az angol Elstree stúdió olcsó mivolta mellett az amerikai kollégáiknál kevesebb pénzért dolgozó stábtagok és színészek is vonzóvá tették a ködös Albiont. Meg aztán Hollywoodban éppen forgatókönyvíró-sztrájk volt, így ha akartak volna, akkor se tudtak volna ott dolgozni. A brit szakszervezetek segítették a produkciót, a kormány adókedvezményt adott a külföldi filmeseknek. Először Tom Selleck-et akarták, nekiadták a szerepet, annak ellenére, hogy Fordot többször is visszahívták és ő azt hitte, övé a munka. A forgatókönyv nem illett hozzá, Lucas se akarta alkalmazni, mondván nem szeretne Harrisonból egy "a fickó, aki minden filmemben benne van"-t csinálni. Selleck kiválasztását a sajtó azelőtt kiszivárogtatta, hogy Lucas közölte volna Forddal, aztán Magnumot a sorozata miatt visszatartotta a CBS, később mégis elvállalhatta volna a sztrájk miatt, de addigra már végülis az egykori Han Soloval kötöttek szerződést. Ő meg bosszúból átíratta a forgatókönyvet és hét százaléknyi részesedést harcolt ki a profitból.  

Spielberg összejött Karen Allennel, de sem a közös munka, sem a kapcsolatuk nem volt felhőtlen. A rendező minden szabadidejét az Asteroids videojáték előtt ülve töltötte. Paul Freemant az első megbeszélésen jelentősen megváratták, amíg Lucas és Spielberg az újdonságnak számító walkmanükkel szórakoztak. Az Elstree-ben a nagy fokú biztonsági intézkedéseknek köszönhetően szinte senki sem tudott semmit sem a Lost Ark Productions név mögé rejtőző készítőkről vagy a sztoriról. A színészek csak a saját forgatókönyv-oldalaikat láthatták, Allen például nem ismerte a teljes történetet, de Freeman a szerepe folytán igen. Ford fizikailag vonzó volt, de lelkileg nagyon bizonytalan. Mivel Indy egy konkrét cél felé halad rendületlenül, ezért senki sem kötött bele a valóságtól elrugaszkodott forgatókönyvbe. (Az egyik legirreálisabb részlet a térképterem, ami egyrészt hogy a bánatba maradt meg ilyen szép állapotban 3000 évig, másrészt a könyv felteszi a kérdést, hogy Tanis lakóinak miért kell egy élethű makett saját városukról, hogy megtalálják benne a Lelkek Kútját?)

"Az Indiana Jones-filmekben egy gyerek szemével látjuk a világot, az elbeszélés logikája alárendelődik a pillanatnyi képnek. (...) Indy (...) amolyan sebezhetetlen Peter Pan, félig isten, félig gyermek. Belloq a felnőtt. Ő az, aki megérti a frigyláda jelentőségét (...). Marion Indy számára nem annyira szerető, inkább rakoncátlan lánypajtás. Csak Belloq reagál a lány nőiességére (...)."  A Paramountos szerződés szerint ha csak egy nappal is túllépték volna a forgatási időt, súlyos büntetést kellett volna fizetniük, ráadásul a Birodalom visszavág késése akkoriban nagyon megterhelte a Lucasfilmet, George bácsinak elfogyott a pénze, ezért a Raiders... költségeit a lehető legnagyobb mértékben le kellett faragni. "Megkurtították az akciók egy részét és a dialógust, szerényebbre vettek sok díszletet." Lucas előre megmondta: "Az elveszett frigyláda fosztogatói a nyár legnagyobb filmje lesz." Spielberg sokszor a legbonyolultabb felvétel közepén is bekiabálta az instrukciókat. Lucas rengeteg időt töltött Spielberg mellett, hivatalosan felügyelte a produkciót, nem hivatalosan pedig a készítők közti feszültséget levezető villámhárítóként funkcionált. Harrison Ford akkoriban elhidegült a feleségétől és összejött az éppen Francis Ford Coppolának dolgozó forgatókönyvíróval, Melissa Mathisonnnal. Melissa szintén sok időt töltött a forgatáson, ahol összeismerkedett Stevennel és ezek után szabadidejükben közösen finomították a Harmadik típusú találkozások folytatásának szánt Night Skies-t, amiből végül az E.T. lett.  

A tizenegy perces nyitójelenet (amiről a tv2-nek köszönhetően lemaradtam) főhajtás a sorozatok előtt, ahol mindig az előző epizód legizgalmasabb részeinek visszaidézésével kezdenek. Spielberg minden jelenetnek felvetette a kamerapróbáját is, hátha az improvizáció jól sikerül, a kellemes légkör fenntartására pedig heti egyszer filmvetítéssel egybekötött bulit rendezett az egész stábnak. 2000 kígyót hozattak Dél-Amerikából, amiket fürdőkádakban helyeztek el, nagy részük ártalmatlan csíkos sikló volt, további 4500 jött Dániából. A kobrák ellen beszerzett indiai ellenanyag akkorra már elmúlt ezer éves. A csúszómászók közül sok megsérült, mert vagy rájuk tapostak, vagy lezuhantak a Lelkek Kútja padlózata alatti kétméteres mélységbe. A szomszédos épületben forgató Stanley Kubrick lánya, Vivian, aki nagy állatbarát volt, ezt látva feljelentette a bandát az állatvédőknél, emiatt a forgatás egy napra leállt. Utána viszont minden kígyó külön műanyag dobozt kapott fűvel és salátalevelekkel, a veszélyesebb példányokat terráriumokban helyezték el és még több orvost állítottak készenlétbe.

Allen nagyon haragudott Spielbergre, aki egyrészt előző barátnőjéhez, Amy Irvinghez hasonlóvá akarta őt formálni, másrészt megtiltotta neki, hogy a saját módszerével dolgozzon, vagyis nem próbálhatott, elmondása alapján így képtelenné vált arra, hogy eléggé átérezze, megértse a figuráját. A Lelkek Kútjában legtöbbször kaszkadőrnő helyettesítette Karent, de amikor Marion kénytelen szembenézni a kígyókkal, azt neki kellett megcsinálnia és borzasztóan utálta. A rendező pedig nem találta őt elég ijedtnek, ezért kígyókat dobált rá és pókokkal ijesztgette. Tovább nőtt a feszültség köztük a megkötözős jeleneteknél, amik rendkívül kifárasztották a színésznőt. Allen szerint Spielberg "Úgy néz a színészekre, mintha a díszlethez tartoznának." Az elkészült nyers verzió három órás lett. A direktor a határidő előtt egy héttel, a költségvetés határain belül be tudta fejezni a filmet és ez elsősorban az ő érdeme. "Ez az a film, amibe Spielberg a legkevesebbet adta önmagából és a legnagyobb sikere lett." Az első díszbemutatóról Steven húsz perc után pánikszerűen elmenekült:) Indy a gonosz erői ellen küzdő és diadalmaskodó, magányos hős jelképévé vált; az Indiana Jones-filmek utánzásából pedig kisebb iparág nőtt ki.  

A Raiders of the Lost Ark 18 millió dolláros költségvetése mellett 384 milliót hozott be, ezzel 1981. legnagyobb mozisikere lett, a kritikától óriási elismerésben részesült. Öt Oscart nyert (Legjobb Művészi Rendezés, Legjobb Vágás, Legjobb Hang, Legjobb Látvány és Special Achievement Award a Legjobb Hangvágásért), bekerült az Amerikai Nemzeti Filmarchívumba és az USA-ban a mai napig a Top 20 legtöbb bevételt hozó film között foglal helyet. Számos egyéb díjat is kapott, többek közt Grammy-t a zenéjéért és a Legjobb Filmnek járó kitüntetést a People's Choice Awards-on. Az Amerikai Filmintézet minden idők 66. legjobb és 10. legizgalmasabb mozijának választotta, Indy-t pedig a második legérdekesebb hősnek. Az Empire magazin szerint ez a valaha készült második legjobb mozgókép, a Channel 4 nézői a 20. legjobb családi filmnek szavazták meg. Az Entertainment Weekly filmes újság harmadik kedvenc hőse szintén Indiana Jones lett.

Ez az első igazi fantasy-kalandfilmek egyike, amiből később pl. a Múmia-sorozat nőtt ki. Igazi klasszikus, egy felnőtteknek szóló mese, amin viszont kisebbek és nagyobbak ugyanolyan jól szórakozhatnak. Az én kedvenc részem Az utolsó templomos lovag, de ezt is nagyon bírom:) 

Pontozás: 

imdb: 8.5 (4 év alatt 0.2-t csökkent.)

Szerintem: 5/5 

Hírek: 

- Lesz Indiana Jones 5. Egyelőre címe még nincs, viszont Spielberg bácsi rendezi, Harrison Ford lesz a főhős, Lucas papa pedig pénzével száll be a buliba. Kíváncsi vagyok, meddig lehet ezt még folytatni... 

- Steven Spielberg társproducerként működik közre egy egyelőre még cím nélküli, 2014-re bejelentett Transformers-folytatásban és a Hugh Jackmannel fémjelzett, bokszolós robotról szóló sci-fi következő epizódjában, a Vasököl 2-ben. Rettegjünk együtt, Alakváltó-rajongó társaim! Vajon kit fog most Michael Bay a kedvenceink közül ledegradálni? Unikront, Prímuszt, Triptikont, Szuper Omegát vagy Maximus-t? (A helyes válasz Galvatron.)

- George Lucas a tízezredik bőrt is lehúzza saját univerzumáról egy újabb tv-sorozat,a Star Wars: Underworld formájában. 

- John Rhys-Davies nem lesz újból Gimli, de helyette visszatér a Nílus földjére, ahol egy piramisból kiszabaduló istenekkel harcol majd társai oldalán a Prisoners of the Sunban. 

- Alfred Molina szinkronizál a Heavenly Sword és a Justin and the Knights of Valour animációs filmekben, ezen kívül meglovagolja az aktuális trendet a Poe névre hallgató horrorral, amit a gótikus irodalom legnagyobbjának művei alapján készítenek. Most ez a divatos, mivel nincs új a nap alatt, ezért Edgar Allan úr írásait dolgozzák át az ezüst vászonra... 

Ezen a héten még több írással jelentkezem majd, de rendkívül terhelés alatt állok, mert a cinegore-nak is tartozom egyel, a nagy projekt sincs még teljesen kész, ráadásul a youtube-os feliratkozóimnak erre a hónapra ígértem egy új videót, amiből még csak az ötletek vannak meg. Ezek ellenére biztosra ígérhetem a Kutyám, Jerry Lee 2-3-at és a Féktelen haragot.

Szólj hozzá!

Címkék: kaland


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr234508576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása