Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.04.10. 17:44 Tévésámán

Minden végzet nehéz (Something's Gotta Give, 2003)

Mivel egy jó ideje nem írtam, most már aktivizálnom kellett magamat és pont kapóra jött ez a Jack Nicholson-film. 

Harry (J.N.) hatvanas évei elején járó tipikus hollywoodi agglegény, akinek rengeteg pénze és korát meghazudtoló vonzereje van, ezeket pedig 30 év alatti nők becserkészésére használja fel. A legújabb választottja Marin (Amanda Peet), akiveé egy romantikus hétvégét készülnek együtt tölteni a lány családjának hétvégi házában. Ám váratlanul beállít az anya, Erica (Diane Keaton) és nagynéni, Zoe (Frances McDormand); aztán pedig a kínos pillanatokat megkoronázandó Harry szívrohamot kap a barátnőjével való incselkedés közben. A férfit orvosa (Keanu Reeves) betegszabadságra küldi, ráadásul megtiltja neki, hogy messzire utazzon, így a többiek hazatérése után Erica és Harry egy házban rekednek néhány napra. A zárkózott írónő és a saját korosztályával sosem próbálkozó playboy pedig az összezártság alatt lassan megismerik/megkedvelik egymást - de vajon lehet-e köztük valami? És ha igen, mit fog ehhez szólni Marin és az Ericára pályázó doki?

Ha a főszereplő pár két jó színész, akkor a film már nem lehet rossz, itt pedig a kitűnő Nicholsonról és az általam mindig is kedvelt Keatonről van szó, akik együtt vicces duót alkotnak:) McDormand, Reeves és egy kis szerepben Jon Favreau már csak ráadások, ám Amanda Peetet sohasem szerettem. [Neki egyetlen dolog hozta meg a sikert: mindig a legfelkapottabb férfiszínészek mellé osztották be - pl. Jack Black. Itt valamivel jobb, mint máskor, de még így se volt szimpatikus.] Mindenki a lehető legjobban teljesít és az összebogozódó szerelmi szálak sok humoros meg drámai pillanatot szülnek, de sajnos vannak elég hosszú üresjáratok, az eleje pedig igencsak unalmas. Még annyit kell tudni, hogy az író-rendező és producer egy személyben Nancy Meyers volt (Mi kell a nőnek?, Örömapa 2).

Érdekességek: A film címe egy ötvenes évekbeli dalból származik. Erica és Harry figuráit speciálisan Keaton és Nicholson számára írta Meyers. A szerepeik a valóságban felcserélődnek: Nicholson az, aki elvált és Keaton nem házasodott meg soha. Ez a mozi tartalmazza Diane első teljesen meztelen jelenetét (igaz, alig látható belőle valami); Jack pedig felénekelte a La Vie en Rose-t betétdalként, ami egy kivágott jelenetben szerepel és a stáblista alatt is hallani (lehetne, ha leadnák). A mellékszereplők közt a piacos jelenetben ott van Lorraine Nicholson, Jack egyik lánya; a kezdetben felvonuló szép lányok egyike pedig feltehetőleg magyar származású, mert Kristine Szabonak hívják. Ráakadtam egy vicces névre: Marjie Gum (a francia eladónő), a hölgy vezetékneve Gumit vagy fogínyt jelent:) A Something's Gotta Give 60 millió dollárból készült és nagy meglepetésre teljes összbevétele 266 milliónál több volt! A kritikusok kedvelték, Diane Keatont Golden Globe és Satellite Awarddal jutalmazták alakításáért. 

Ez egy könnyed kis vígjáték, aminek legfőbb mondanivalója az, hogy a szerelem nem korhoz kötött, de talán könnyebb a saját korosztályunkban megtalálni az igazit, mint a sokkal fiatalabb vagy a sokkal idősebb nemzedék tagjai között. A főhős "nagy öregek" miatt érdemes igazán megnézni, de inkább ajánlanám a szintén Jack bácsi filmográfiáját erősítő Lesz ez még így se!-t, ami viccesebb, meghatóbb és izgalmasabb. 

Pontozás:

imdb: 6.7 

Szerintem: 4/5 

Hírek: 

- Frances McDormand szinkronizál a harmadik Madagaszkárban (ki látta a másodikat?). 

- Jon Favreau az egyik ember, aki pénzeli az Avengers-t; valamint J.J. Abrams producerkedése mellett rendezi a Revolution című tévére készülő sci-fit. (Előbbiről azóta írtam már.)

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr204381307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása