Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.02.11. 10:11 Tévésámán

Négy évesek lettünk:)

 

Elérkezett a Filmrajongó blog negyedik születésnapja. Bizony, hosszú idő telt el 2008 óta, számos esemény történt velem, de ez az oldal mindig megmaradt egyfajta állandóságként. Néha nyűgként, néha kötelességként, néha munkaként, néha szórakozásként gondolok rá, de a lényeg, hogy örülök, hogy még mindig megvan és hogy ilyen szépen bővül. 

A 2011-es évben felmondtam a munkahelyemen, így gyakorlatilag korlátlan mennyiségű szabadidőm lett. Sajnos rengeteg órát áldoztam a Team Fortress 2-re, de ennek eredményeként legalább csináltam pár vicces videót ebben a témakörben - oldalt megtekinthető a youtube-profilomban. Az év elején gondot okozott, hogy az Explorerem elromlott, mert feltettem valami fölösleges frissítést, aztán átváltottam a Chrome-ra, ott viszont kezdetben nem engedte a Word-szövegeket bemásolni, ráadásként pedig a képeket külön meg kell szerkesztenem hozzá, mert az admin-felületen már ezt se lehet. Volt olyan írás (konkrétan a Thor), amit jó 30 percbe tellett publikálni, gondolhatjátok is, milyen ideges voltam.  

Csabi barátomnak köszönhetően viszont sikerült rendbe tenni az oldalt, ő segített a header megszépítésében - igaz, így most nincs külön főoldal-link, de asszem egy úgyis lényegtelen. Sajnos nem emlékszem már, honnan/kitől sikerült ellesnem a címkék készítését, de neki szintén köszönettel tartozom:) Amióta átdolgoztam a címkerendszert és lehetővé tettem a keresést, az oldal látogatottsága megduplázódott! Pluszban igen jó, hogy A héten tvben menü nem csak ajánlóként működik, hanem önjavító folyamatként is, mert minden vasárnap a jövő heti ajánlat összeállításakor átolvasom az adott filmekről szóló írásokat, így folyamatosan javulnak a régebbi cikkek.

Lássuk a toplistákat! 

2011 Legjobb Filmjei (nem mind 2011-esek, hanem ekkor láttam őket): Sucker Punch Extended Cut (+a mozis verzió, az Álomháború), Egek ura, Bram Stoker's Dracula, Az ötödik elem, Elhúztak a felnőttek, miénk a pálya! és az Ed, Edd 'n Eddy's Big Picture Show. 

Nagyon tetszettek még ezek is: Tiszta napfény, Red, A Paradicsom Fantomja, A régi környék, Wes Craven's New Nightmare, Rémálom az Elm utcában 3, Hívatlan vendég, Millenium-trilógia, Super Size Me, Whip It, The Runaways, na meg a Turbózombi, véruszkár (:D). 

2011 Legrosszabb Filmjei: Addams Family 3, Rendőrakadémia 6 és A nagy csapat 3. 

2011 Legkülönösebb Filmjei: Az éhség, A gyűrűk ura (1978), Ha/Ver és a Korán keltem aznap, amikor meghaltam.

 

Mozsárágyú toplistái: 

Top 5: Airplane!, Rumnapló, Mi újság Tiger Lily?, Csinibaba, Brian élete. 

Legrosszabbak: Mama kicsi fia, 9 - A szám hatalma, Jack és Rose balladája, Johnny English újratöltve, Taták a tutiban.

Mozsárágyú (azaz Én) szeretne néhány dolgot hozzáfűzni a listájához; A legjobb 5-öt nehéz volt kiválasztanom, mivel jóformán csak olyan filmekkel akadt dolgom, amelyeket nagyon imádok, szóval ez az 5 csak a jéghegy csúcsa. Ezért úgy raktam össze a listát, hogy legyen benne magyar és külföldi, régi és új és nagyon úgy tűnik, hogy műfaj szempontjából elég egyhangúra sikeredett, mivel ezek leginkább vígjátékok, bááár! Lényegében egyik sem tekinthető gagyi nevettető baromságnak, mélyebbre ásva ezekben bőven találunk komoly mondanivalót. De tényleg.

A legrosszabbakkal meg az az érdekes helyzet állt elő, hogy ezek egytől egyig csak hihetetlen mértékű unalommal ajándékoztak meg, egyik sem amolyan szemétdombra való borzalom. Amúgy láttam bőven ilyen jellegűeket is tavaly, csak arról T. Sámán írt. Ennyi. További jó estét, kellemes blognézegetést minden erre tévedő lénynek. Boldog szülinapot a Blognak és Leslie Nielsennek!

 

Ismét gazdagabbak lettünk egy vendégalkotó írásával, ezúttal SickRat elemzéséről van szó, aki néhány bekezdésben kifejtette véleményét a Fertőzés című mozi milyenségéről.

A 2011-es év számokban összefoglalva így nézett ki: 

Az indulástól számított összes oldalletöltések száma: 249 661. (Február hetedikei adat.)

Az utóbbi egy hónapban az átlagos napi letöltések mennyisége: 418.

A legjobb nap: Aug. 19 - 960 letöltés.

Az utóbbi egy hónapban legolvasottabb bejegyzések: A tetovált lány (linket lásd feljebb a Millenium-trilógia címszó alatt), Superman, Egri csillagok.

Legtöbb rákeresés: Superman.

Hangsúlyoznám, hogy a linkcsere-megkeresések mellett semmilyen módon nem reklámozzuk az oldalt. 

Néhány adat még: 

208 bejegyzés készült az évben összesen.

Bejegyzések összesítve: Több, mint 800, ezek közt akad néhány dupla írás és néhány oda nem illő marhaság, de ezek elenyésző kisebbséget alkotnak. 

Nálam az év projekte a Rémálom az Elm utcában-sorozat összes részének megírása volt. Ez az alap sorozat 7 részével és az újrával együtt 8 bejegyzés, plusz ott van még a Freddy vs. Jason is. 

A naponta minket látogató olvasók száma hét közben 200 felett, hétvégén 400 körül van. Mindenkinek hálás vagyok, de továbbra is sajnálom, hogy alig-alig kommenteltek.  

Ez hát a tavalyi év összefoglalása, a számok mindenképpen magukért beszélnek, így tudom, van értelme annak, amit csinálok:) Ha már újságíróként nem tudtam elhelyezkedni a saját városomban, legalább így gyakorlom a hivatást. 

Tervezett projektek: videós lista befejezése (már csak négy film van hátra), szülinapi írás (ahogy már korábban ígértem, három kedvenc színésznőm három filmje egy bejegyzésben), Mozsárágyú pedig két filmmel is jelentkezik hamarosan.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr304092743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása