Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.11.19. 19:50 Tévésámán

Addams Family 3. (Addams Family Reunion, 1998)

 

Nem volt semmi dolgom, úgyhogy megnéztem ezt, pedig tudtam, hogy rossz, mert egyszer már volt szerencsém hozzá. Na, mindegy, ha már az előző két rész megvan itt, legyen meg az utolsó is - legalábbis eddig ez a gondolat vezérelt, de most kiderült: ennek semmi köze a másik kettőhöz...

Szóval Addams-ék élik békés, borzasztó életüket, mikor lehetőségük adódik felkutatni távoli rokonaikat, akikkel még sohasem találkoztak. A családegyesítés azért is lenne jó dolog, mert a nagyszülők megkapták a ritka, gyógyíthatatlannak hitt Waltzheimer-kórt, és ettől úgy viselkednek, mint egy normális nyugdíjas házaspár, ezt pedig a többiek nem tudják elviselni, de bíznak benne, hogy a távoli rokonságban van egy kuruzsló, aki segíthet a szerencsétlen öregeken. A találkozón aztán kiderül: az Adams-ek és az Addams-ek nagyon különböznek (úgy mint ez a film az elődjeitől) és nehezen jönnek ki egymással, a dolgokat pedig csak nehezíti, hogy Pugsley szerelmes lesz, Fester hajevő kutyája elszabadul (igen, jól olvastátok) és a nagyszülők állapota csak rosszabbodik. Vajon mi sül ki ebből?

Már a legelső jelenetnél meg lehet mondani, hogy ez egy iszonyúan pocsék film, mert a számítógépes animáció elviselhetetlenül szar benne. Egyszerűen el kell mesélnem a nyitó képsorokat: A postás jön, megpróbálja a kerítésen keresztül betenni a leveleket a levelesládába, de nem megy neki, viszont a kapu kinyílik, és a fickó beesik az udvarra, aztán a levelesláda életre kel és megpróbálja leharapni a kezét. Idáig még minden oké. De most jön a csúcs: a doboznak van egy baromi hosszú, villás nyelve, amivel üldözőbe veszi a postást, végül leszedi a sapkáját és megeszi. Innentől indul a lejtmenet, de valójában azok a részek, amikor nem ezzel a ritka rossz CGI-jal próbálják eladni a mozit, még egészen elviselhetőek. 

Vajon a rendkívül tehetséges Tim Curry miért vetemedett rá, hogy részt vegyen ebben a fosban? Ő meg a párjául kiosztott Daryl Hannah a legjobbak egyébként, de még így sem érhetnek Raul Julia és Anjelica Huston nyomába. Az eredeti színészek közül csak a Lurch-öt alakító Carel Struycken és az Izét játszó Christopher Hart tértek vissza, a többieket mind lecserélték. Mindenki buta, gagyi és ripacs, a gyerekek közül Pugsley túl kövér, a Wednesday-t alakító Nicole Fugere pedig Christina Riccit próbálja utánozni, de nem jön össze neki. A mellékszereplők között akad pár ismerős arc (legalábbis nekem azok): Ray Walston (a Lakat alattból az öreg zsaru), Diane Delano (Hegyi Bébi a Betörő az albérlőmből) és Clint Howard (B-horrorsztár, A Grincsben a polgármester segédje). Rajtuk kívül pedig muszáj megemlítenem, hogy Pugsley szerelmét, Ginát Haylie Duff, Hillary Duff húga kelti életre. A rendező Dave Payne, aki ilyesmiket dirigált még: Reeker - A halál szaga, Alien Terminator, Alien Avengers 2 - biztosan marhajók...

Történetről, mint olyanról, egyébként nem is beszélhetünk. A család elmegy egy helyre, ahonnan totál kilógnak, mindent felforgatnak, stb., a szokásos dolgaikat csinálják, közben az Adams-ek közül kettő totál értelmetlen módon az Addams-kúriában rémüldözik a nagyitól, Fester kergeti azt a hülye kutyáját, a két családfő pedig összeméri az erejét és persze mindig Gomez győz. De sajnos minden tök erőltetett, hiába Curry és Hannah játéka, az ő figuráikon kívül csak a Lurch-ös poénok működnek, semmi egyéb.

Érdekességek: Cikkem tárgya kizárólag videokazettán jelent meg, semmilyen egyéb módon nem adták ki. Észrevettem egy vicces hibát; amikor a pszichiátert látszólag kényszerből akarják sokk-kezelésben részesíteni, akkor a doki, miután leül, fészkelődik kicsit, hogy kényelmesen elhelyezkedhessen, sőt, még a fejére tett áramvezető sisakot is megigazítja, nehogy ferdén álljon... A magyar szinkron rengeteget ront az összképen, mert az angol dolgokat barmó módon fordították és egyéb hibákat is elkövettek. Például: Gomez és Morticia magázza Lurch-öt, az ebet meg egyszer Hentesnek, egyszer Hóhérnak hívják. A filmnek készült folytatása, a The New Addams Family című sorozat, ami '98 és '99 között futott, ebben szinte a teljes szereplőgárdát lecserélték, ám Nicole Fugere Wednesday maradt - talán valakiknek mégis tetszett a teljesítménye. A hölgynek egyébként az Addams-lányon kívül csak egy nyúlfarknyi mellékszerepe volt egy spanyol mozgóképben. Végül két vicces név: Marcus Aurelius (a felakasztott postás) és Prince Board (Tábla Herceg, egy kisfiút alakított).

Összefoglalva: Érdektelen történet, pár tehetséges színész sok tehetségtelen között, buta poénok, rossz szinkron, nagyon ostoba számítógépes animáció - ebben a filmben gyakorlatilag semmi jó nincs.

Pontozás:

imdb: 3.9 (5 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 1/5

Hírek:

- Tim Curry a címszereplője a hamarosan elkészülő, első, igazi magyar horrornak, a Gingerclownnak. További ismert mellékszereplők: Brad Dourif, Sean Young, Lance Henriksen meg Michael Winslow. A cinegore-on majd olvasható lesz egy interjú a rendező Hatvani Balázzsal és írunk a filmről magáról is, amint bemutatják.

- Daryl Hannah benne lesz a Kill Bill Vol. 3-ben, amit még mindig nem értek, mi a búbánat lehet, de mivel az ő karaktere már halott, ezért feltehetőleg előzményt láthatunk pár év múlva. Ezen kívül ő is magyar alkotásban kapott szerepet, ez pedig az S.O.S. szerelem 2. Ez tényleg kell?! Miért muszáj az ilyen szarságoknak folytatást csinálni, mindig mindegyik megbukik... (Szerencsére az előbbi 2016-ig nem valósult meg...)

Várható írások: Az örömapa 2.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr583396760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása