Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.10.22. 16:34 Tévésámán

Pancserock (Airheads, 1994)

Két nagyon jó rockzenés-rádiós film van: az egyik az Adj rá kakaót!, a másik pedig ez. Míg az előbbi egy komolyabb hangvételű, izgalmas mozi a tinikor problémáiról, addig ez egy metállal megtűzdelt állatkodás:) Végy néhány remek színészt, adj hozzájuk fasza muzsikát, fegyverropogást, jó csajokat, meg néhány poént és megkapod az Airheads-et:

Chazz (Brendan Fraser), Rex (Steve Buscemi) és Pip (Adam Sandler) jó haverok és együtt alkotják A Magányos Farkasok rockbandát. A baj csak az, hogy senki sem ismeri őket és lehetőségük sincs kitörni. Viszont egyik nap, a már sokadszorra próbálkozó Chazz fejében megfogan a nagy ötlet: csak annyit kell elérniük, hogy a Lázadó Rádió leadja a demójukat és máris sztárok lehetnek. Ezt elérni viszont korántsem egyszerű, mert az ottani rossz ízlésű góré (Michael McKean) rögtön ki akarja dobni őket a stúdióból - erre azonban Rex kicsit begőzöl és mivel a helyi játékboltban dolgozik, ezért éppen nála van pár rendkívül valódinak látszó vízi-géppuska; úgyhogy elő is kap egyet közülük és megfenyegeti a DJ-t (Joe Mantegna), hogy vérfürdőt rendez, ha nem adja le a számukat. Innentől indul a káosz, a rock 'n roll, és az őrület; mert minden egyes percben újabb akadály gördül hőseink elé, akikről immár a rádió elfoglalása plusz túszszedés miatt a sajtó is hírt ad. Kint, az épület előtt pedig gyűlnek a srácok, akiknek új példaképeik születnek - ám ezek az "ikonok" maguk sem tudják, mitévők legyenek... Vajon meglesz az a lemezszerződés, amire úgy vágynak és a világ végre hallhatja a dalukat vagy rács mögé kerülnek? Esetleg mindkettő?:D

A lényeg a zene és az, hogy sajnos a rock-szakmában is mindent a pénz ural. Hiába vagy tehetségtelen, ha jól megcsinálnak, óriási sztár lehetsz - vagy ha elég sok botrányt kavarsz. Itt erről van szó: hőseink botrányt kavarnak, egyből hírességekké válnak, pedig senki sem hallotta még azt a bizonyos számot, amit le akarnak játszatni a rádióban. Viszont ez a balul sikerült feltűnési kísérlet alkalmat ad egy csomó másik embernek a problémái megoldására - végül minden "jófiú" összefog, mert aki a rockot szereti, az rossz ember nem lehet:) A tömeg ereje pedig nagyobb bármilyen rendőri szervezeténél, és a tömeg A Magányos Farkasok mellett áll!

Brendan Fraser elég viccesen néz ki hosszú hajjal, az arcszerkezetéhez egyáltalán nem illik, így már alapból komikus alak. Steve Buscemi kicsit tahó, kicsit nagypofájú, de neki van a leghitelesebb külseje:) Adam Sandler meg valahogy annyira kilóg közülük, hogy az már óriási. Joe Mantegna figurája jó arc, ő az igazi zenét pártolja, nem a nyálas műmájereket, de képtelen megváltoztatni a világot... Michael McKean jelképezi az "elnyomó" fejeseket, de valójában neki (is) a profit meg a főnökei diktálnak, semmit se tehet - de úgy látszik, hogy nincs igazán ellenére, hogy tönkre kell tennie a rocker-csatornát. A két hölgy, Amy Locane és Nina Siemaszko arcra nem tetszik, de mindkettőnek jó alakja volt:P Ismertebb nevek még: Ernie Hudson (a negyedik szellemirtó, itt rendőr), Chris Farley (szintén zsaru), Harold Ramis (álruhás rendőr), David Arquette (fehér hajjal), valamint a rockerek közül az iskolai újság szerkesztője Lemmy a Motörheadből; a koncert, amin Chazz barátnőjét keresik, az meg White Zombie-koncert, ahol az énekes Rob Zombie (a banda többi tagját nem ismerem). A rendező Michael Lehmann, aki főként sorozatokat dirigál és ezen kívül csak néhány felejthető filmet tett le eddig az asztalra.

Érdekességek: A Magányos Farkasok száma, a Degenerated valójában a Reagen Youth nevű '80-as évekbeli punk-metál együttes dala. Rex alakját a Pantera basszusgitárosáról, Rex Brownról mintázták. Az első fél órában látható A Vihar Fiai egy létező csapat, ám igazából Galactic Cowboys-nak hívják őket. Az általuk előadott Don't Hate Me Because I'm Beautiful című szám soha, sehol nem jelent meg, még az előadóknak sincsen kópiájuk belőle. Ez az utolsó film, amihez a régi 20th Century Fox-logót használták. Egy vicces név a stábból: Bunga Hosoi (nem tudni kit alakított). Az Airheads 11 millió dollárból készült, de csak alig 6 milliónyit sikerült visszahoznia. A kritikai fogadtatásáról nincs adat, ám a wikipédia szerint kult-státuszt ért el az évek során.

Nekem nagyon tetszett mindig is, remek zenék, jó fej főszereplők - remekül visszaadja a rock 'n roll-életérzést. Aki szereti az ilyen muzsikát, az biztosan szeretni fogja!

Pontozás:

imdb: 6/10 (5 év alatt 0.3-at emelkedett.)

Szerintem: 5/5

Hírek:

- Brendan Fraser mellékszereplő lesz a Gimme Shelterben, ahol egy fiatal fekete lány (Rosario Dawson) utcára kerül, mert wall streeti tőzsdecápa apja (James Earl Jones) kidobja otthonról, amiért teherbe esik, és úgy dönt, hogy megtartja a babát. Érdekesség még a szintén hajléktalan leányt játszó Vanessa Hudgens, aki ezért a szerepért vált meg hosszú hajától - egyébként teljesen felismerhetetlen a jelmezében, szinte fiúnak tűnik. Fraser még szinkronizálni is fog, az Escape from Planet Earth-ben, ami valami animációs világűrös izé, a főhős hangja lesz, mellette Jessica Albát és Lófejű Sarah Jessica Parkert hallhatjuk. Ami viszont a csúcs: emberünk alakítja jövőre a címszereplőt a William Tell: 3D-ben – még pénzzel is beszállt a forgatásba.

- Steve Buscemi felbukkan az On The Roadban ('60-as évekbeli road movie Jack Kerouac könyve alapján, Garrett Hedlund, Sam Riley és Kristen Stewart főszereplésével), meg hallhatjuk a Hotel Transylvaniaban (animációs film, Buscemi társai Adam Sandler és Kevin James, a rendező a Dexter Laboratóriumát készítő Genndy Tartakovsky, a sztori szerint Drakula hotelt üzemeltet:)) és a Monsters University-ben (a Szörny Rt. folytatása, további szinkronok: John Goodman, Billy Crystal és Jennifer Tilly). Ezeken kívül írja-rendezi a Queer (Meleg) című alkotást - erről egyebet nem lehet tudni, de hát sejthető miről fog szólni. (A Hotelről írtam azóta.)

- Ernie Hudson és Harold Ramis benne lesznek a Szellemirtók 3-ban (utóbbi író és producer is). (Ez végül más formában készült el, Ramis addigra meghalt és csak egy mellszoborként bukkan fel, Hudsonnek talán egy nyúlfarknyi beugrás jutott?)

Itt pedig a film betétdala, a Born To Raise Hell:

Szólj hozzá!

Címkék: zene vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr863322168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása