Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.09.06. 23:17 Tévésámán

Már megint te?! (You Again, 2010)

Ismét egy jó példa arra, hogy ismert nevekkel bármit el lehet adni. Néztem a műsorújságot, azt írják Kristen Bell, Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver. Bellt láttam a Fanboys-ban, ott remek volt, Curtis-hez elég ha csak a Halloween-mozikat említem, Weaverhöz meg az Alien-sorozatot - ennél több nem is kellett, hogy leüljek a You Again elé.

Marni (Bell) élete jelenleg nem rossz. Jó állása van, szép, fiatal, és rémes múltját inspirációnak használja. Most éppen hazautazik a bátyja esküvőjére, de még a repülőúton kiderül, hogy a jövendőbeli ara (Odette Annable) nem más, mint az a J.J., aki annak idején pokollá tette a gimnáziumi létét. Azóta sok idő eltelt, de ezek a sebek Marni lelkén még mindig nem gyógyultak be, ezért amikor szembesül ősellenségének látványos pálfordulásával, eldönti, hogy megvédi testvérét e hazug nőszemélytől és egyúttal bosszút is áll! De az azóta Joannává vedlett J.J.-t se kell félteni: ő ezalatt megpróbálja átvenni szőke hősnőnk szerepét a családjában... A helyzet még bonyolultabbá válik, mikor fény derül arra is, hogy a vőlegény anyja (Curtis) és az ara nagynénje (Weaver) szintén gimnáziumi riválisok voltak! A nők között beindul a gerillaháború - de vajon a bosszú nem áll majd az esküvő útjába?

Az alapötletet már sokat láthattuk: az "ellenség a családban"-motívumról van szó, csakhogy duplán! Ezen kívül a két nagyszerű színésznő játéka és a néhány beugró ismert arc már elviszik a hátukon ezt a bugyuta kis limonádét. Viszont nem tetszett, hogy ismét felbukkant a hülye amerikai klisé, miszerint a csaj csak akkor lesz jócsaj, ha leveszi a szemüvegét és kontaktlencsét tesz be. Ezt annyira utálom, mert egy szemüveges lány is lehet szép, plusz én szintén pápaszemes vagyok, így meg pláne zavar. Aztán mi ez a mizéria a fogszabályzóval? Miért van az, hogy aki valami ilyesmit visel, az csak ronda és vesztes lehet?! Persze a vesztes majd fellázad és jön a bosszú, aztán a hepi end - mindenki boldog.

Kristen Bell kitűnő választás volt, mert valahol a csúnya és a szép között van, így nem nehéz neki az átváltozás. Egyébként éppen emiatt olyan szimpatikus, mert nem az a hollywoodi műnő. Curtis és Weaver első rangú színésznők és mindketten jól néznek ki, még így az ötödik ikszen túl is. A többiek közül csak Betty White-ot, a nagyit emelném ki, ő vicces volt. Ismertebb arc még a végén beugró Patrick Duffy (vagy nevezzem Bobby Ewingnak?), az elején szekuritiskedő Dwayne "The Rock" Johnson, és a meglepetés-vendég Cloris Leachman. A rendező Andy Fickman, aki elég gagyi mozikat rendezett eddig (mondjuk A Boszorkány-hegyet). Érdekesség, hogy az Egyről a kettőre-sorozat - amit Mozsárágyúval éppen nézünk - két egykori szereplője is benne van: Christine Lakin (Al) és Staci Keanen (Dana, őt itt is ugyanígy hívják), plusz ugye Duffy is játszott abban a szériában.

Néhány egyéb tudnivaló: A premierre Curtis és Weaver ugyanazokat a ruhákat vették fel, amiket a filmben is viseltek (lásd a lentebbi képet). Betty White és Cloris Leachman hasonló viszonyban lévő karaktereket keltettek életre évtizedekkel korábban, a Mary Tyler Moore című tv-sorozatban. Christine Lakin a Veronica Marsban együtt szerepelt Bellel, Odette Annable-t pedig a Cloverfieldben láthattuk. A Már megint te?! 20 millió dollárból készült és 32 milliót hozott vissza, ám csak negatív kritikákat kapott.

Egy jó, bár korántsem új alapötlet, néhány ostoba poén és három szimpatikus színésznő. Értük érdemes megnézni, de másért nem. Túl nyálas, nem eléggé vicces, túl sok benne a cikis pillanat...

Pontozás:

imdb: 5.8 (5 év alatt 0.4-et emelkedett.)

Szerintem: 3/5

Hírek:

- Sigourney Weaver következő érdekes munkája a Red Lights (thriller, pszichológusok vs. látnok) és a Szellemirtók III. lesz. (Utóbbiba mégse került be...)

- Betty White Danny DeVito mellett szinkronizál a The Loraxben.

- Cloris Leachman horrorban játszik jövőre, a Timberwolf címmel ellátott, elvileg vérfarkasos moziban egyik jövendőbeli partnere Wes Studi.

- Újra jön a Dallas, Patrick Duffy sok év után ismét Bobby lesz. (Ez megbukott.)

- Dwayne Johnson folytatásokban folytatja: ismét lövöldözik a G.I. Joe 2.-ben és kocsikázik a Halálos iramban 6-ban. Előbbit még én is megnézném, de az utóbbi tényleg kell? Bár mondjuk, most ez a réteg van túlnyomó többségben, aki az ilyen filmeket szereti, szóval a válasz igen... (A G.I. Joe második része eszméletlenül rossz, akit érdekel a véleményem, olvassa el a róla szóló cikket! A Halálos iramban pedig Paul Walker halála ellenére hamarosan folytatódik a 8. vagy a 9. epizóddal...)

Várható írások: Pókember 3, Terminátor.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr593207835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása