Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.05.23. 19:41 Mozsárágyú

Hacsi, a leghűségesebb barát (Hachiko: A dog's story) 2009

 

     Igen, a címéből én is egyből arra gondoltam, hogy ez valami barom film tele giccsel és beszélő állatokkal. De szerencsére maradtam a tévéképernyő előtt (pedig aznap már láttam egy, szerény személyemet agyhalottá változtató Vidi-meccset - egyébként hajrá Vidi!!!!!!!!!) és milyen jól tettem!

     Richard Gere egy kedves, meghitt családi környezetben élő zeneprofesszort alakít. Minden nap vonatozik a munkahelyére meg haza, és egy téli estén a pályaudvaron a lábai elé sétál egy kölyökkutya. Egy gyönyörű és ennivaló kis dög, csak rá kell pillantani és elolvadunk, ahogy a megboldogult UFO együttes "énekesnői", saját elmondásuk szerint. Mivel jobb ötlete nincs, Parker - mert így hívják - hazaviszi a négylábút, annak ellenére, hogy feleségével (Joan Allen) megállapodtak, hogy nem kell eb a házhoz. Napról napra egyre jobban összenőnek a kutyussal, akiről kiderül, hogy a fajtája Akita, és Hachi a neve a nyakörve szerint. Mindezt Parker jó barátja, Ken (Cary-Hiroyuki Tagawa, azaz SHANG TSUNG!) ismerteti az újdonsült gazdival. Kiderül, hogy az Akita egy igen ősi kutyafajta, egy arisztokratikus vonásokkal rendelkező szépség, és például a labdát se hozza vissza, mert hát őt nem olyan fából, khm bundából faragták, hogy minden hülye kérésnek eleget tegyen. Ha mégis ezt teszi, annak különleges jelentése van.

     Hachi minden nap a pályaudvaron várja Parkert, és a helybéli emberek egy idő után ismerősként üdvözlik őt. Mindenki megkedveli a városban, a hotdog(!) árustól kezdve a hentesig. Egy napon Parker nélküle indul el dolgozni,érdekes módon Hachi pedig utánamegy, és magával viszi a labdáját is. Ettól nagyon boldog lesz a gazdi és vidáman válik el barátjától, nem sejtve, hogy mindezt utoljára tette...

     Most úgy tűnik, mintha lelőttem volna a poént, pedig mégse. A lényeg, hogy igaz történetről van szó, egy majdnem 90 éves, japán történetről (Na így lőttem le a poént). A film igazán elnyerte a tetszésemet, mert nem érte el egyáltalán azt a nyálas, ömlengő szintet, amire manapság azt mondjuk, hogy családi film. Nekem sohasem volt semmilyen háziállatom, csak egy név nélküli szöcském, de ennek a filmnek köszönhetően már tudom, milyen is az. Egy valódi barát volt Hachi Parker számára, és olyan kitűnő érzékkel jelenítették meg mindezt, hogy az nem volt se unalmas (na jó, rezgett a léc), se undorító, se béna. Egyszerűen nagyszerű a film, pedig jóformán semmi sem történik benne. Ez teljesítmény. :)

     Fölösleges is rongyosra ütögetni a billentyűzetet, nekem nagyon tetszett ez a kis másfél órás gyöngyszem, amelynek a zenéje is oltári jó. Semmi rosszat nem tudok mondani róla, maximum azt, hogy csak egyszer nézhető.

1 komment

Címkék: dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr82926885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sámat1 · http://www.kiskantor.blogspot.com 2011.11.10. 20:05:44

Nem lehet szavakba foglalni a filmmel kapcsolatos gondolataimat. Az én kis társasági kutyámat ha valahova nem engedték be velem, oda többé nem mentem. A magyarok legnagyobb része úgy gondolja , hogy a kutyának egy másfél méteres láncon, kint az udvaron a sárban a helye.
süti beállítások módosítása