Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.09.23. 20:40 Tévésámán

Kőagy őrnagy (Major Payne, 1995)

 

Tegnap reggel rögtön ébredés után nem sokkal találtam ezt a "klasszikust" magamnak. Többször láttam már, azt hittem, ez is olyan lesz, mint a Kutyaütők, hogy régen tetszett, de most nem fog - és tévedtem!

 

Payne őrnagyot (Damon Wayans) a hadsereg elküldi, mert képtelen beilleszkedni a háború-mentes új világrendbe. A gyilkológépnek kiképzett kőkemény katona ezek után próbál állást szerezni magának, de nem megy neki, végül a sereg újból szólítja: egy iskola katonai tiszti tagozatát kell vezetnie. A feladat azonban még egy ilyen harcedzett veteránnak sem egyszerű, mert a szedett-vedett bagázs senkit sem tisztel, nagyrészt puhányokból és alkalmatlanokból áll, a helyzetet pedig nehezíti a srácok csinos tanárnője (Karyn Parsons, a Kaliforniába jöttem Hilary-je), aki mindig "majmot csinál" Payne-ből. A nemes cél viszont ott lebeg a "szakasz" szeme előtt: a katonai iskolák versenyének nagydíja...

 

Mindent elmond a filmről az, hogy Damon Wayans a főszereplő, a társ-forgatókönyvíró és az egyik producer. A '90-es évek elején "nagy sztár" volt, számtalan testvérével rengeteg filmben szerepelt, de igazán nagy nyomot tulajdonképpen mégsem hagyott. Itt viszont az egyik legjobb (talán a legjobb) teljesítményét nyújtja - igaz, másokhoz képest ez se valami nagy dolog:P

 

 

Wayans és Parsons mellett csak egy ismert arc van, Michael Ironside, aki mindössze 3 percet szerepel. Továbbá mások számára ismerős lehet Chris Owens (a nagyfülű, szeplős fiú), merthogy az Amerikai pite-sorozat egyik állandó szereplője. Érdekességek: A táncoslábú D alakítója Damien Dante Wayans, Damon unokaöccse, aki a House egyik részében is benne volt azóta. A film alapjául az 1955-ös The Private War of Major Benson című Charlton Heston-mozi szolgált. A Kőagy őrnagy a kritikusoknak nem tetszett, de mostanság egész kis kultusz épült köré, főként a benne is ábrázolt katonai iskolák kadétjai közt.

 

 

Röviden: ez egy vicces film, még mindig az. Kellemes délelőtti kikapcsolódást biztosított számomra:)

 

Pontozás:

 

imdb: 6.1 (6 év alatt 0.6-ot emelkedett.)

 

Szerintem: 5/5

 

Hírek:

 

- A rendező, Nick Castle most éppen egy Starfighter című sci-fin dolgozik, ami ha jól vettem ki, valamilyen anime vagy manga feldolgozása lesz.

 

- Michael Ironside az igencsak érdekesnek tűnő Liberty névre hallgató sci-fi-horrorban fog feltűnni. Ez a mű egy titkos kormányprogramba akarata ellenére beutalt, természetfeletti képességű lányról szól...

 

- Chris Owen az American Pie 4. részét forgatja éppen, de fura módon hazánkban már van egy Amerikai pite 5. is...

 

- Karyn Parsons legközelebb a Transformers 3. című rémdrámában szerepel majd. (Asszem végül mégse volt benne?)

 

Ezen a héten nem erőltettem meg magam filmnézésből, de tegyük hozzá, hogy elborít a Káosz, a munka, meg a Wolfenstein. De elég valószínű, hogy hétvégén lesz időm minimum a Star Wars IV-re.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr22318773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása