Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.09.17. 20:45 Tévésámán

A csajok háborúja (Bride Wars, 2009)

 

Megint én, újfent egy nem igazán nekem való filmmel. Néha nézek ilyeneket is, főleg akkor, ha általam kedvelt színésznők vannak benne, mint Kate Hudson és Anne Hathaway, ha pedig mindkettejüket láthatom egyszerre, akkor az már jó. És még mindig értelmesebb volt ez, mint egy újabb környi Elemental TD...

 

Liv (K.H.) és Emma (A.H.) 20 éve a legjobb barátnők. Közös gyermekkori álmuk, hogy mindkettejüknek júniusban legyen az esküvője, a Plaza Hotelben. Amikor aztán eljön a nagy nap, és a pasijaik eljegyzik őket, rögtön együtt mennek el a legmenőbb esküvő-szervezőhöz, és még időpontot is kapnak! Senki nem lehet náluk boldogabb! Ám a tündérmese egy csapásra szertefoszlik, mikor kiderül, hogy az ostoba asszisztensnő miatt mindketten június 6-át kapták meg. Márpedig nem lehet egyszerre ugyanott a két esküvő, így valakinek vissza kell lépnie. Mivel önszántukból nem mondanak le a nagy álmukról, ezért megpróbálják ellehetetleníteni a másik házasságkötését - és kezdetét veszi a Csajok Háborúja...

 

 

Az elején unalmas felvezetés van, kb. 15-20 percig, a cselekmény pedig csak ezek után kezd kibontakozni. Ahogy előre haladunk a történettel, egyfajta A szomszéd nője mindig zöldebb-féle harcnak lehetünk szemtanúi, de míg ott a két öreg ellenségként tekintett egymásra alapból és később lettek barátok, addig itt a barátságból lesz ellenségeskedés. Hudson egy kemény, karrierista, gazdag nőt játszik, aki azonban a sziklaszilárd maszk mögött törékeny és sebezhető; Hathaway meg pont az ellentéte, aranyos, kedves, de mindig kihasználják emiatt, így inkább kemény akarna lenni ő is. Végül megváltoznak, rálelnek a helyes útra, tudjátok, a szokásos. Mindketten csinosak, jól játszanak, szóval férfiként is van már értelme megnézni a filmet (lásd a bejegyzés végén lévő videót). A mellékszereplők közül Kristen Johnstont emelném ki, ő tök vicces.

 

 

Goldie Hawn lánya egyébként producer is volt, ez azért elgondolkodtató a végkifejlet szempontjából... Nagyon fura, hogy a stáblista tele van szinkronszínészekkel. Minek kellett ennyi hang ehhez a mozihoz? A Bride Wars-t a kritikusok utálták, de azért 30 millió dolláros költségvetéséhez képest 115 milliót hozott vissza, szóval pénzügyileg legalább sikeres lett.

 

A nagy része kicsit unalmas, kicsit gagyi, de vannak benne remek poénok, pl. szerintem már az poén, ahogy Liv fut:) De mint tucatvígjáték, nem vártam tőle sokat, a vége azért egészen meglepő volt, bár a nagy fordulat sejthető, és a klisészerű utolsó jelenetet sem hagyhatták ki az alkotók.

 

Egyszer nézhető, inkább lányoknak ajánlom, vagy olyan hapsiknak, akik hajlandóak a barátnőjüknek tetsző filmeket nézni.

 

Pontozás:

 

imdb: 5.4 (6 év alatt 0.4-et emelkedett.)

 

Szerintem: 4/5

 

Hírek:

 

- Kristen Johnston is szerepel majd a Vamps című vámpírnőkről szóló horrorban, ami egyre érdekesebb, látva, hogy kik szerepelnek benne. (Nagyon szar mozi, ne nézzétek meg!)

 

- A 20th Century Fox-nál jelenleg is dolgoznak a Bride Wars hindi nyelvű újráján.

 

Mindig közbejön valami esténként, aztán mire eszembe jut, hogy filmeket kéne nézni, addigra hullafáradt vagyok... Azért most még fiatal az este, úgyhogy mivel a House is elmaradt valami újabb "buzik megmondják a nőknek hogyan legyenek jó nők"-show miatt, így ma biztosabb, hogy megtekintek valamit. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, a film legjobb jelenete, a tánc-párbaj következik. Sajnos a minőség nem a legjobb, de így is lehet látni, hogy amit Anne Hathaway levág itt, az valami kurvajó:P

 

Sajnos levették...

1 komment

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr722304139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mozsárágyú · http://transfesser.blog.hu 2010.09.18. 17:07:59

Tisztelt Tévésámán! Mivel ön is rengetegszer látta már A szomszéd nője... című klasszikust, így meggyőződésem, hogy csak a memóriája romlott el. Ugyanis a két öreg kiskorában nagyon is jó barátságban állt egymással, de jött Max majdani felesége, ő miatta vesztek össze. Kötelességemnek éreztem tisztázni ezt. Mindenjót! :)
süti beállítások módosítása