Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.08.13. 22:30 Tévésámán

Halálmester 2. (Wishmaster 2: Evil Never Dies, 1999)

 

Dávid barátom két hete a kezembe nyomott 2 dvdt, mondván nézzem meg ezeket a filmeket. Az egyik a Sziklák szeme 1-2 (közös lemezen), a másik pedig ez volt. Mind ő, mind egy másik kedves barátom azt mondta, hogy ez valami ormótlanul szar, említettek külön gagyi jeleneteket is, így hát azzal a tudattal ültem le elé tegnap késő este, hogy egy újabb Gyilkos cápa vs. óriáspolipot láthatok. Ez nem így lett, de előbb lássuk a sztorit pár mondatban:

 

Egy balul sikerült múzeumi betörés során az egyik tettes, Morgana (Holly Fields) véletlenül eltör egy drágakövet, amit egy ősi szoborban talált és ezzel kiszabadítja a Dzsinnt (Andrew Divoff). A halhatatlan szörnyeteg pedig rögtön megkezdi pusztító kívánság-teljesítő akcióját. Egyet kívánhatsz - bármit, ő teljesíti! Viszont nem biztos, hogy úgy, ahogy akartad, plusz utána a lelked az övé... 1001 lélek összegyűjtése után már csak három kívánságot kell teljesítenie: annak a vágyait, aki kiszabadította. Morgana így a több ezer éves jóslat részesévé válik: ha három kívánsága teljesül, a Dzsinn elhozza az Apokalipszist. De vajon hogyan állíthatja meg hősnőnk és segítőtársainak bandája ezt az elpusztíthatatlan, szinte korlátlan erővel bíró lényt?

 

 

Ugye ennyi alapján talán nem is tűnik baromságnak? A történet talán tényleg nem az, de a megvalósítás miatt mégis rossz film a Halálmester 2. Rögtön elárulom a legfőbb okot, hogy miért nem jó: rémesen unalmasAz elején, főleg a börtönös rész alatt, a készítők megpróbálták kiemelni a kívánságosdi fekete humorral teli, pokoli viccességét, de ezek a kísérletek szánalmas jelenetek tömkelegét eredményezik. Konkrétan itt az "ügyvéd saját magát seggbe dugja", a "megdermedni" és aztán a végén lévő kaszinós mészárlás-jelenetekre gondolok, de még lehetne sorolni.

 

Az események kitalálhatóak, mindössze a végső harcban van egy rész, amire nem gondoltam volna. De például egyértelmű, hogy amikor az egyik hapsi kettőt akar kívánni, akkor az lesz, hogy eléri, hogy valaki más kívánja ezt neki (végülis ez történik), vagy, hogy az internet és a könyvtárak tökéletes leírást tartalmaznak mind a Dzsinnről, mind a jóslatról, mindenről. (Ezt különben észrevettétek? Minden ilyen jellegű filmben mindig van legalább 1 könyv, ami a legapróbb részletig tartalmazza a főgonosz teljes biográfiáját és elpusztításának pontos módját...)

 

 

A  színészekről pár szót: Divoff valóban őrültnek látszik, az a nézése szerintem tök jó, és a fura szája még érdekesebbé teszi a külsejét - az egyetlen gond az, hogy emberi formában a gonosz csak ugyanazt a vigyort használja, semmi mást nem képes csinálni az arcával. Démoni alakjában deréktól felfelé nagyon eltalálták, csak a fején lévő két kinövés lett bugyuta, mert képtelenség egyértelműen eldönteni, hogy azok most csápok vagy szarvak? Viszont deréktól lefelé tök béna, még szerencse, hogy alig látszik. Holly Fields jó kis nő volt akkoriban, ez a rockeres külső nekem tetszik, viszont nem nevezném jó színésznőnek. A papot életre keltő Paul Johansson viszont kifejezetten rossz... Ismertebb arcként megjelenik Tommy "Tiny" Lister Jr., aki pl. a Sátánkában volt az egyik bátyja a címszereplőnek. A többiek szót se érdemelnek.

 

 

A gusztustalannak és/vagy ijesztőnek szánt speciális effektek megmosolyogtatóak, ráadásul sokszor indokolatlanul sok a vérontás. A ritka számítógépes animációk színvonalon aluliak, viszont a maszkmesteri munkába láthatóan beleöltek egy rakás pénzt - az eredmény "magáért beszél"... Az író-rendező Jack Sholder dirigálta a Rémálom az Elm utcában 2. részét, a karaktereket kitaláló Peter Atkins pedig részt vett majdnem minden Hellraiser forgatókönyvének elkészítésében. A Wishmaster 2. egyenesen videóra készült, kábeltévék viszont még mostanában is szokták adni. Az eredetivel együtt még 3 része van - na, AZOK milyenek lehetnek, bár az első még talán jó...

 

 

Röviden: '90-es évekbeli, elpusztíthatatlan szörnyes gyilkolás, de az alsó kategóriából. Ugyanezzel a speciális effekt-csapattal, drágább komputer-animációval, jobb színészekkel és egy picit jobban megírt forgatókönyvvel irtó jó mozit lehetett volna összehozni belőle! Ajánlani nem ajánlom senkinek, max. annak, aki látta az elsőt.

 

Pontozás:

 

imdb: 5/10 (Én határozottan jobban szórakoztam a Kegyetlen játékok 2-n, mint ezen, pedig az csak 4.1...) (6 év alatt 0.6-ot emelkedett.)

 

Szerintem: 2/5 (Divoff Dzsinnje, Holly Fields külseje és Mr. Lister miatt.)

 

A dvdről: Ez a kiadás konkrétan trágya, de mivel magáról a filmről is alig van info a neten, ezért nem csodálkozom, hogy kimaradt jelenetek, audiokommentár és a szokásos szarságok nincsenek rajta. Van egy ronda menü, 2 magyar és egy angol hangsáv, meg egy magyar felirat. Én szinkronnal néztem, és az oroszul beszélő jelenetekben csak angolul van kiírva, amit mondanak, magyarul nem, így aki pl. nem érti az eredeti nyelvet, az itt baszhatja. Nem elég, hogy a film rossz, a dvd alulmúlja még azt a színvonalat is. Ne vegyétek meg!

 

Hírek:

 

- Andrew Divoff legközelebb a Cowboys from Hell 3D-ben lesz látható.

 

-  A börtönbeli főizomagyat alakító színész, Rhino Michaels adatlapján találtam rá az ígéretesnek tűnő Nephilim című horrorra, ami ennek az évnek a végére már talán elkészül.

 

Ma este 90%, hogy az FvsJ-t nézzük majd. Egyébként egyre több jel mutat arra, hogy 2010-ben a nők mind megbolondulnak és elhagyják a pasijaikat...

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr772220379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása