Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.06.14. 21:07 Tévésámán

Messze fuss, soká maradj! (Pars vite et reviens tard, 2007)

Szeretem a francia filmeket. Annyival életszerűbbek és hozzám közelebb állóak mint az amerikaiak... Sajnos viszont az utóbbi 3 francia mozi, amit láttam, mégse volt az igazi. A Marhakonzerv-akció nem nevezhető rossznak, de ugyanaz a banda tudott csinálni Jöttünk, láttunk, visszamennénket is, így nézve pedig már mégse olyan jó. A lány és a farkasok egész másmilyen, mint amilyenre számítottam - kifejezetten untam, hiába volt Laetitia Casta a főhősnő. Végül pedig jött ez, amit angolul Seeds of Death-nek is neveznek, és az előző bekezdés kezdetén olvasható véleményem nem változott meg.

Párizs házain egyre több különös felirat jelenik meg, aminek kezdetben senki nem tulajdonít nagy jelentőséget. Azonban a baljós üzenetek kezdenek sokasodni és ez felkelti Adamsberg felügyelő figyelmét. Nem sokkal később az ómenek egyre világosabbá válnak: valaki egy kitörni készülő pestis-járvánnyal fenyeget! Amikor pedig az első hulla is feltűnik, az események hullámai kezdenek összecsapni hősünk feje fölött. A felügyelőnek ugyanis nem csak az egykori kedvese hiánya miatt érzett fájdalommal kell megbirkóznia, hanem összefüggéseket kell találnia a káosz közepén, és felgöngyölíteni ezt a misztikus ügyet. Dolgát nehezítik vagy néha könnyebbé teszik egy bérház különös lakói, akik mind valamilyen sötét titkot rejtegetnek. Vajon megállítható a fekete halál vagy ismét megtizedeli a francia főváros lakosságát? Ki lehet a hátborzongató események szálainak mozgatója?

Azóta gondolkodok, hogy melyik film az, ami kiköpött ilyen, de nem tudok rájönni. Azt hiszem a Bíbor folyók az... Az eleje eléggé különös, az első 10-15 percben nem igazán érthetőek a dolgok. Utána viszont, amint az első jel feltűnik, izgalmassá válik. Ahogy haladunk egyre előrébb, úgy lesz egyre szövevényesebb az ügy, majd kb. a 3/4-énél jön a fordulat, amikor majdnem teljesen fény derül az igazságra. A Messze fuss... innentől válik rossz filmmé. Az eddigi izgalom egy csapásra eltűnik, az események ellaposodnak és a végén adrenalinfokozónak berakott csavar se üt már. A konklúzió, vagyis hogy ki az elkövető és miért, az pedig egyenesen béna. Pozitívum viszont, hogy sose gondoltam volna az illetőre!

Meg kell említenem, hogy a színészek azért remekelnek! Mind Adamsberg alakítója, José Garcia (jobbra a képen), mind pedig a lecsúszott színészt játszó pofa (sajnos nem tudom a nevét) jó volt. Ki kell még emelnem Michel Serrault-t, aki anno a Belphégorban is emlékezetes volt. Ez az utolsó filmje és újfent maradandót alakít (ő van a kép bal oldalán). A történet egy irodalmi adaptáció, a francia bestseller írónő, Fred Vargas (igen, ez egy női név) "Gyorsan menj el és későn jöjj meg"-ként fordítható című könyvéből készült, amit négyen-öten átírtak forgatókönyvvé - köztük volt a rendező Régis Wargnier is.

Kár a Have Mercy On Us Allért (ez a 3. címe:)), ugyanis ha nem romlik el a fővonal és nem derül ki, ami kiderül, akkor egy sokkal izgalmasabb, természetfelettibb (van ilyen szó?) mozi lehetett volna. Így viszont semmi mondanivalója, semmi tanulsága és utólag nem sok értelme van.

imdb.com felhasználói szerint: 5.5/10 (6 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 3/5 (Az első egy óra nagyszerű, de utána végig lejtmenet...)

(Az első bekezdésben említett filmek mindegyike megtalálható az archívumunkban! Megjegyzés 2016-ból: Az imdbn jelenlegi magyar címe: Lépj le hamar, és ne siess vissza!)

A legutolsó Windows-frissítés óta nem működik a youtube (se), remélem májkroszáfték gyorsan kijavítják majd a baklövést. Holnap 18-kor újfent premierre megyünk, ezúttal a Toy Story 3. részét nézzük majd meg - ha ingyen van, akkor miért ne?:) Remélem jó lesz...

Szólj hozzá!

Címkék: thriller


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr302081877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása