Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.05.04. 20:55 Tévésámán

Ki nevel a végén? (Anger Management, 2003)

 

Mit kell tenni akkor, ha egy alapból nem túl nagy szám történetet szeretnénk sikeresen megfilmesíteni? Természetesen jónevű és/vagy tehetséges színészekre lesz szükségünk. Igen, a jó hírnév és a tehetség nem jár kéz a kézben, lásd azokat az emberkéket, akik 2 hétig sztárok, csak mert egy éppen futó mozifilmben szerepelnek, pl. labancz lilla, megön fáksz, stb...

Tehát megvan az alapsztori, ami valljuk be, nem túl eredeti: lúzer pofa hogyan melegedik össze újra a barátnőjével, miközben keményebb fickóvá válik, szembenéz a problémáival és megoldja őket.

Ha a főszereplő Adam Sandler, akkor máris csak egy adott réteghez szól(hat?). Ha ő a producer is, akkor méginkább szűkül a nézők köre, de itt és most mindössze executive producer (vagyis nem ugat bele annyit) és mellette ott van a csak pozitív jelzőkkel illethető színészóriás, Jack Nicholson! Bizony, innentől a siker garantált. Ugyanis Jack bácsi nagyon ért a vígjátékokhoz (is), Sandlernek ez a "hazai pálya" és ott vannak még a kis szerepekben beugró ismertebb arcok, mint pl. Marisa Tomei, Heather Graham, John C. Reilly, John Turturro és Woody Harrelson, sőt még New York volt polgármestere, Rudolph W. Giuliani is felbukkan. Ők mind nagyon jók, főleg Harrelson, tehát megvannak a siker alapjai.

A rendezője Peter Segal, aki eddig többek közt az alábbiakat hozta össze: Csupasz Pisztoly 33 1/3, Tommy Boy (nem jó), Bölcsek kövére II. (nagyon nem jó), 50 első randi, Csontdaráló (baromijó), ZseniKém - szóval ha jót csinált, az akkor nagyon jó lett:)

Az Anger Management esetében még a poénok se olyan rosszak - persze van pár unalmas és kínos rész, de egy mai vígjátékban hol nincs? Ami engem konkrétan irritált, az a dagi cica neve. Eredetileg Meatball vagyis Húsgombóc, ami szerintem aranyos, de itt valamiért Boci Cica (vagy rosszul értem?). Szóval engem ez konkrétan zavart, a többi dolog nem.

A kritikusok egy részének tetszett, a másiknak nem, de azért bőséges pénzt hozott a házhoz. Érdekességként megemlíthető, hogy a bírónőt játszó Lynne Thigpen utolsó filmje, alig egy hónappal a bemutató előtt halt meg és az ő emlékének szentelték e mozit.

A Ki nevel a végén? egyértelműen az utóbbi évek egyik legjobb Sandler-filmje, Jack Nicholson-rajongóknak pedig kötelező darab!

imdb.com felhasználói szerint: 6.1/10

Szerintem: 4/5

Hírek:

- Készül a Transformers 3. része... John Turturro állítólag ebben is benne lesz. Én nagyon félek ettől a filmtől, mert tutira ellövik az Unikron-aduászt és biztos hogy elbasszák. Vagy pöcse lesz, vagy valami elképesztően gagyi módon valósítják meg - és ezt nem akarom, pláne nem azután, hogy szegény Galactus már erre a sorsra jutott...

- Woody Harrelson egy nagyon viccesnek tűnő animációs filmhez, a Turkeys-hez kölcsönzi most a hangját. A történet szerint egy csapat pulyka időgéppel visszamegy a múltba, hogy megakadályozzák az első hálaadás-napi vacsorát, és ezzel milliónyi testvérüket mentsék meg a sülthússá válástól! Hát nem óriási?:)

Reggel volt szerencsém látni a Szikravárost, ami meglepően jó volt, erről a napokban olvashattok majd tőlem.

1 komment

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr621974968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mozsárágyú · http://transfesser.blog.hu 2010.05.05. 11:29:38

Az 50 első randi egy hihetetlenül rossz film.
süti beállítások módosítása