Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.04.28. 19:39 Tévésámán

A pláza ásza (Paul Blart: Mall Cop, 2009)

Adam Sandler és csapata, a Happy Maddison produkciós cég Kevin James-t az élre állítva próbált meg újból valami vicces filmet csinálni, aminek azért mondanivalója is akad, de ahogy az utóbbi években már oly sokszor, ez sem jött be nekik. A pláza ásza végén azon gondolkoztam, hogy mit akartak most itt csinálni? Vígjátékot, amiben van dráma vagy drámát, némi humorosnak hitt, izzadtságszagú viccelődéssel? De akármelyik is volt az alapkoncepció, az akciófilmekre hajazó részek se így, se úgy nem illenek bele.

Paul Blart (Kevin James, aki produceri és írói feladatokat is ellátott) óriási vesztes. Van egy lánya, de a felesége elhagyta; az anyjával lakik, nincs barátnője, szar a munkája, a kollégái lenézik és utálják. Ő pedig ennek kompenzálására olyan hévvel veti bele magát immár 10 éve a plázai biztonsági őr-létbe, amelyet senki nem vár el tőle, és nem is honorálják igyekezetét. Élete egy csapásra megváltozik, mikor beleszeret az egyik stand eladónőjébe (Jayma Mays) és hamarosan jelentős feladat hárul rá: meg kell mentenie a lányt és még néhány vásárlót a profikból álló betörőbandától! Paul tutyimutyi kisemberből kőkemény akciósztárrá válik, hogy elnyerje szíve hölgyét és legyőzze a gazfickókat!

Már amikor megláttam a Happy Madison logóját, elkezdtem gyanakodni, hogy talán mégse kéne megnézni. A legelső jelenet nagyon figyelemfelkeltő, de utána kb. 25 perc tömény unalom következik. Itt már nagyrészt a dráma uralkodik, a poénok háttérbe szorulnak és még bénák is. Aztán megkezdődik a rablás és onnantól kissé elképzelhetetlen dolgokat kezd művelni ez a Blart... Ahogy előbbre haladunk az eseményekkel, úgy lesznek a dolgok egyre kiszámíthatóbbak, egyre érdektelenebbek és gagyibbak. A végén jön még egy csavar, de őszintén szólva senki se fog meglepődni rajta.

Maga Kevin James szerintem nagyszerű teljesítményt nyújt, hiszen egyrészt megtanulta mesteri fokon használni azt a kétkerekű izét, amin gurul, másrészt meg van pár húzós kaszkadőrmutatványa is. A többiek semmi extrát nem nyújtanak, nagyrészt ismeretlen senkik, mindössze a Paul anyukáját játszó Shirley Knight és az indiai mobiltelefon-árust életre keltő Eric Averi lehet ismerős. A rendező személye sok mindent elmond a műről, arról a Steve Carr-ról van szó, akinek olyan "nagyszerű" filmeket köszönhetünk, mint az Oviapu, vagy a Dr. Dolittle 2...

A pláza ásza a kasszáknál meglepően jól teljesített, majdnem a készítési költsége tízszeresét hozta vissza, azonban a kritikusok nagy többsége leminősítette - megértem őket.

Röviden és tömören: nem jó film. Kevin James-rajongóknak tudom csak ajánlani, illetve akik kedvelik a Sandler úr produceri munkásságával készült alkotásokat.

imdb.com felhasználói szerint: 5.2/10 (7 év alatt 0.1-et csökkent.)

Szerintem: 2/5

Hírek:

- A főhőst alakító Férjek gyöngye most a The Zookeeper című romantikus vígjátékon dolgozik, ahol író, producer és címszereplő is egyben.

- A rendkívüli méretű szemekkel rendelkező női főhős, Jayma Mays lesz valószínűleg a készülő Hupikék törpikék központi ember-karaktere. (Még mindig el vagyok képedve ezen a tényen, hogy mozivászonra álmodják gyerekkorunk kis kék kedvenceit... És azóta még még egy részt csináltak ebből a szennyből.).

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr481960138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása