Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.02.15. 22:05 Mozsárágyú

Hamburger, vagyis Marhakonzerv-akció (L'opération Corned-Beef) 1991

 

     Aki benézett már ide, vagy van olyan nagyon szerencsés, hogy személyesen is ismeri Tévésámánt és Mozsárágyút, az tudja, hogy élünk-halunk a Jöttünk, láttunk, visszamennénk nevezetű filmekért. A Marhakonzerv-akció pedig gyakorlatilag ugyanannak a stábnak köszönhető, vagyis nem tévedhettünk nagyot, amikor ezt kinéztük magunknak. És nem is.

     Jean Reno alakítja Philippe Boulier ügynököt (az imdbn miért az a neve, hogy Squale?), akiről már a beceneve is sokat elárul: Cápa. Nem ismer se istent, se embert, ha munkáról van szó, és a modora se túl bársonyos. A barátnője, Isabelle (Isabelle Renauld) szintén a titkosszolgálatnak dolgozik, ő is mindent megtenne a hazájáért, ezért, amikor azt a parancsot kapja egy feljebbvalójától, hogy államérdekek miatt feküdjön le valakivel, megteszi. Az illető, akivel "végrehajtja a parancsot", az Monsieur Granianski (Christian Clavier), aki egy spanyol tolmácsnő (Valerie Lemercier) férje, akit muszáj valahogy idecsődíteni, különben még képes és házassági évfordulót ünnepel a férjével. Madame G. feltétlenül kellene egy kolumbiai gazember kézre kerítése végett. Ez így még nem eléggé nyakatekert, szóval jön a lényeg: Cápa tudtán kívül a saját barátnőjét bízta meg azzal a bizonyos feladattal. És mindezeken túl Granianskinak nincs ki mind a négy kereke, Cápát befolyásolják az érzelmei, senkiről se lehet biztosan tudni, kicsoda, és a történet szálai minden lehetséges módon összegabalyodnak. És ne feledkezzünk meg a franciák egyedi humoráról, meg az autók összetörésében való páratlan jártasságukról sem.


      A végeredmény egy olyan alkotás, ami kiválóan előkészítette a terepet a 2 évvel későbbi Jöttünk...-nek. Tehát hasonlóan őrült és hülyeségekben gazdag ez a film is, a főszereplők zseniálisak, akárcsak abban. Reno úr kellően goromba és félelmetesen vicces vigyora van, Clavier pedig testhezálló karaktert kapott, a figurája bolond, szerencsétlen, ugyanakkor van benne valami vonzó is, de legfőképpen állandóan pofázik és fejvesztve rohangál ide-oda, nagyon szórakoztató. Lemercier legelső felbukkanása nagyon üt, és tele a film gyogyós mellékszereplőkkel. Masse tábornok szerepében pedig feltűnik Jacques Francois, aki egy apró, ám annál nagyobb hatású jelenetben alakít egy pofát a második Jöttünk...-ben. Sok-sok akciójelenet, még több ordítás, a fiúknak szép ügynöknő, a lányoknak Jean Reno. A film titka, hogy megfelelő arányban eszement.

Tévésámán - A dvdről: Az ötödik a tizenegyből, amit megnéztünk. Jó régi filmről van szó, a dvd 2004-es. Vicces, hogy az "interaktív menü" és a "közvetlen jelenetválasztás" extrának számít:) Egyébként egy trailer és a két főszereplővel, valamint a rendezővel készült interjú van még rajta. A tokban pedig egy katalógus is található, az év nagy dvds újdonságainak listáját tartalmazza. Bár nincs teletömve, de jó kiadás, aki szereti ezt a mozit vagy kíváncsi rá, annak tudom ajánlani.

     Kedvcsináló videjó:

Szólj hozzá!

Címkék: akció vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr691761771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása