Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.01.22. 21:33 Tévésámán

Zombinővér - Az élőhalottak éjszakása (Graveyard Alive: A zombie nurse in love, 2003)

Film+ék ismét nagyot alkottak. Ez a rendkívül hülye cím felkeltette az érdeklődésemet, de amit kaptam, az nem volt annyira gagyi mint számítottam rá. Ha már hülye címek: Utálom amikor a magyarok egy egykoron sikeres film címére utalva egy csomó idióta szójátékot csinálnak más, ahhoz nem tartozó akármiknek. (Lásd: Az élőhalottak éjszakája, vagy minden ami újratöltve van pl.)  Na, akkor vágjunk is bele, hehe. Független, fekete-fehér kanadai horror, amit ráadásul eredetileg még utólag szinkronizáltak is. A benne lévő paródia-jelleg az elején nagyon erős, látszik, hogy az erőltetett részeket direkt erőltették.

Négy különféle indítás van. Először is nincs főcím, hanem, mint egy béna szappanoperában, az összes főhőst megmutatják és kiírják melléjük a karakterük nevét. Utána egy kopasz pasi egy íróasztalnál bejelenti, hogy amit most látunk majd, az maga a valóság. Ezután még jön egy tök máshol játszódó rész is, amikor egy favágó kivesz egy kidöntött fából valamit, ami később megharapja. Az illető pedig nem sokkal később betámolyog a kórházba és ott megharap egy nővérkét. És ITT indul a sztori. Az első 12-14 perc abszolút fölösleges, semmilyen és béna. Az emberke, aki megharapja későbbi főhősnőnket, az egy zombi, de a sminkje szörnyen gyenge. Hogy ez most direkt van-e, azt nem tudom. Onnantól, hogy a harapás megtörténik, onnantól viszont egészen más lesz a film.

Kezdetben egy szokásos "vesztesből király lesz" eseményfolyamot láthatunk, annak is azt a vállfaját, mikor ezt a bizonyos királyságot úgy nyeri el a szereplő, hogy természetfelettivé válik. És mialatt megtörténik ez az átalakulás, végbe megy egy másik is, ráadásul a "kór" terjedni kezd... És aztán a cselekmény közepén újabb váltás jön, ugyanis az eddigi negatív szereplőnő hirtelen átvált pozitívvá, a hősnő pedig átveszi a gonosz helyét, és innentől nem neki, hanem ellenfelének szurkolunk. Mind a befejezés, mind pedig az álom-jelenetek elég ijesztőek lettek, a maszkmesteri effektek nem túl drágák, de így is van pár gyomorforgató részlet. A színészek közül az öreg karbantartót játszó pofa jó, meg a szőke csaj, aki a Zombinővér ellenfele lesz.

Az egyetlen igazi gond az, hogy az indítása nagyon gyenge, és hogy később nem magyarázzák meg a zombivá válás okát - bár erre végülis nincs is szükség. Tehát paródia, zombis horror és egy nem mindennapi szerelmi szállal átitatott átváltozás-történet. Abban a helyzetben vagyok, hogy nem igazán tudok pontot adni rá, úgyhogy azt hiszem ez most értékelés nélkül marad. A független horrorok és a komolyabb hangvételű paródiák kedvelőinek biztosan tetszeni fog.

imdbs pontszáma: 5.2

Szólj hozzá!

Címkék: horror paródia vígjáték bekategorizálhatatlan


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr751693838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása