Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.11.23. 11:25 Mozsárágyú

Rockhajó (The boat that Rocked) 2009

boat_poster2.jpg

     Az író és a rendező Richard Curtis, aki nélkül nem lenne például Mr. Bean. Induljunk ki ebből. Meg az Igazából "leginkább unalmas, de Bill Nighy-t megfelelő arányban felhasználó" szerelem is az ő műve. És itt a lényeg: Bill Nighy. Mert leginkább miatta, meg a világbajnok zenék miatt nézhető, ill. hallgatható a film.

     Vegyünk egy szerencsétlen tinédzsersrácot (Tom Sturridge), akinek muszáj végigkísérnie a nézőt a film eseményein, meg néhány jófej idiótát. Mindezt helyezzük a hatvanas évek Angliájába, azon belül is egy extramenő kalózhajó deszkáira, és már kész is a film. Konfliktustényezők: a kamaszkor keservei meg a brit kormány. Utóbbi be akarja tiltani az erkölcstelen és mindenféle jó ízléstől mentes pop- és rockzene sugárzását a Radio Rockon.

     Sikerült nagyon elvetemült embereket összegyűjteni a történetbe. Davy Jones megtestesítője itt Quentin, a hajó tulaja. A rádiódídzsék vezetője a Báró (Philip Seymour Hoffman). Van itt gátlástalan viccesember, mindenki által utált gyagya, "a legszexisebb ember a bolygón", nehéz felfogású gyagya, okos hírolvasó, az egyetlen csaj a fedélzeten egy leszbikus szakácsnő, egy emberi lénynek csak nagy jóindulattal nevezhető gyagya, meg egy nagyon kedves és nagyon naiv pali. Vagyis minden típus megvan, ami kellhet egy vígjátékba. A kormány képviseletében Kenneth Branagh próbál minél idegesítőbb lenni, hűséges seggnyalója pedig a beszédes nevű Twatt (Jack Davenport). Két t-vel. Egy kis időre még feltűnik Emma Thompson is, aki a főszereplő anyukáját alakítja.

     A sok hülye közül a Gavint játszó Rhys Ifanst emelném ki, fergeteges a pali. És úgy néz ki, mint Tom Petty. És harmadszorra is megemlítem Bill Nighy-t, aki nagy mértékben járul hozzá a szórakozáshoz a film során.

      De a lényeg az a zene. Hát az valami oltári. Csak azok fogják értékelni a filmet, akik imádják Hendrixet, vagy a The Whot, vagy a Dancing in the streetet. És hasonlókat. Én együtt énekeltem a számokat a szereplőkkel, ha már ilyenre sor kerül, akkor őszintén szólva lehet felőlem béna a film. De azért nem az. Az eleje ölég lassú, nem ütnek a poénok, de később egyre viccesebb lesz, és nem is olyan idegesítőek egyes figurák.

    Angol, vígjáték, száund of dö szixtíz. Ez nálam kettesről indul. Szerintem jó.

"Rákkkkenróóóóóóóóóóóóóóóólll!!!!!!!!!!"

Szólj hozzá!

Címkék: zene vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr391545732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása