Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.09.26. 20:48 Mozsárágyú

Szilveszteri durranások (Peter's friends) 1992

     Hú de jól lefordították.

     A ködösnek mondott Anglia olyan csodás emberkéket adott a világnak, mint John Lennon, vagy Sir Bobby Charlton. Meg mint Stephen Fry és Hugh Laurie. És mindössze azért néztem meg ezt a filmet, hogy tudassam a világgal, hogy ők valami hihetetlenül óriási színészek. És nem utolsó sorban azért, mert ez egy fenomenális ürügy, arra, hogy az írás végére odabiggyesszek tőlük valami vicces videót.

     Petert Stephen Fry játssza. Egy bazinagy kastélyt örökölt apjától, gondol egyet, és meghívja a hodályba régi csoporttársait az egyetemről - már 10 éve, hogy végeztek, és asszem, nem is nagyon látták azóta egymást. Szóval jó bulinak ígérkezik a dolog. Eljön Maggie (Emma Thompson), aki alig bír elszakadni e pár napra a macskájától, Sarah (Alphonsia Emmanuel), akit kedvesen csak "fuck-monsternek" titulálnak, és megérkezik Andrew (Kenneth Branagh, a rendező) a nejével (Rita Rudner), ők mindketten Hollywoodban dolgoznak. A manapság csak Dr. Házként istenített Laurie alakítja Rogert, akinek a felesége, (Imelda Staunton) a bébiszittert percenként tárcsázó Mary, szintén a régi banda tagja. Néhány nap alatt kiderül, hogy gyakorlatilag egyikük se elégedett az életével, mindegyikük "selejtes" és úgy tűnik, hogy Peter az egyetlen, aki jól érzi magát, úgy, ahogy van, és nem célja mindenáron szétcseszni az összejövetelt. Épp ezért érdekes a végkifejlet.

     Ez az a típusú film, amire talán azt mondja a nagy többség, hogy unalmas. Igazából egy helyszín van, kábé 10 szereplő, és leginkább a nemek harcáról szól, meg életről és halálról. Épp ezért izgalmas egyébként, na azért nem kell elájulni tőle, de azt kell, hogy mondjam, hogy megéri megnézni. A néhány idegesítő szereplő ellenére. Már csak azért is, mert röhöghetünk egy jót a briteken, amiért csak 3 szavuk van káromkodásra, ellentétben velünk, erre büszkék lehetünk! Mr. Laurie megcsillogtatja zenei tudását, Mr. Fry figurája meg marha jó poénokkal szolgál. Apropó, zene! A nyolcvanas évek legnépszerűbb popslágerei vonulnak fel, amiket tényleg mindenki ismer (pl.: a lengyel beütésű Wáclav Tina Turnertől :)), de egyet-kettőt rohadtul nem oda raktam volna, ahova tették. Meg azért van pár erőltetett jelenet. De mondjuk az eleje, az erős kezdés, hatásos. Tehát ez amolyan kedves meg komoly film. Igen valószínű, ha nem azok szerepelnek benne akik, akkor értékelhetetlen lenne. Mármint általam.

      Most pedig készüljön fel a kedves (angolul tudó) olvasó valami egészen katasztrofális baromságra, ami ugyanakkor felbecsülhetetlen érték. Ill. több ilyen baromságra.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr671409385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása