Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.09.13. 22:05 Tévésámán

Harcosok klubja (Fight club, 1999)

Tudjátok, mivel lehet elvenni a kedvem egy filmtől, amit még sosem láttam? A túlzott reklámmal, és azzal, ha egynél több ember kijelenti róla, hogy mennyire jó. (Vagy ha csak annyit mond valaki, hogy zseniális, utálom ha ezt mondják valamire, ami nem tudományos dolog.) Szóval annak idején mindenki megmondta, hogy ez hujdejó film, plusz utálom Edward Nortont (egyszerűen nem kedvelem a pofázmányát és kész) úgyhogy 10 évnek kellett eltelnie a bemutatótól, hogy megnézzem a Fight Clubot. 

Ha én verekedést akarnék nézni, akkor ökölvívást, K1-et vagy ilyesmit nézhetnék a sportadókon; megtekinthetnék egy Jackie Chan, Bruce Lee vagy Bud Spencer nevével fémjelzett filmet, esetleg a youtube-ra fellépve válogatott vadállatok közt szemezgethetnék. Most őszintén, akkor mit nézzek ezen? Kit érdekel pár pofa, akik egymást verik? Különben is, ez a civilizáció kora kellene, hogy legyen, ahol már a verbalitásban nyilvánul meg az erőszak. Illetve ott kellene, hogy megnyilvánuljon. Deh át sok az aluliskolázott barom, akinek esze nincs, beszélni nem képes, ha van is véleménye, azt nem tudja elmondani/alátámasztani, más véleményét nem képes felfogni, de nem is akarja - ebből kifolyólag ezek a drága emberek kénytelenek ütni, mert más módon nem tudnak kommunikálni egymással. Amíg csak "saját fajtájukat" vernék, addig semmi gond nem lenne, de sajnos gyakran megesik, hogy az értelmiség, a rendes polgárság, vagy a más véleménnyel és ízléssel megáldott (megvert?) ember is ilyen "kommunikációs szituációba" kerül.

Tyler Durden (Brad Pitt) viszont azt mondja: "Addig nem ismered a világot, amíg nem bunyóztál." Tyler sok más bölcsességgel is gazdagítja barátját (Edward Norton), aki a filmünk főhőse. Egy repülőút során ismerkednek meg, majd egy balesetet követően össze is költöznek. Élik világukat és minden hét szombatján poénból verekednek egymással. Az egész csak úgy balhéból indult, de aztán nézők is akadtak, akik be akartak állni és szép lassan megalakult a "Klub". Itt bárki levezetheti a felgyülemlett feszültséget, tapasztalatokat, sebhelyeket és bajtársakat szerezhet magának. Azonban hőseink élete nem lehet tökéletes, hiszen megjelenik az örök konfliktusforrás, A Nő (Helena Bonham Carter), majd lassacskán mindent elborít a vörös és fekete színekbe öltöztetett Káosz...

Tudjátok mi a poén? EZ A FILM NEM A VEREKEDÉSRŐL SZÓL! Akinek ez jött le az egészből, annak gratulálok, nézze meg a Remény rabjait és röhögjön rajta, hogy a főhőst megbasszák a buzik a sitten majd tekintsen meg pár részt a South Parkból, nevessen a káromkodáson, és aztán gondolkozzon el a saját képességein!

Hogyan reklámozz valamit, amiről nem mondhatod el, hogy micsoda, de mégis azt akarod, hogy elérjen a fogyasztókhoz? Természetesen el kell adni úgy, hogy egy másik terméknek tűnjön. Anno ez a film nem hozta vissza a várt összeget, mert hiába Brad Pittbull, hiába az Amerikai História X-es faszi, a népet nem érdekli már a bunyó. (Kíváncsi vagyok hogy Csening Tétüm legújabb filmje vajon bukott-e itthon? Vagy akkor, ha én izomagy lennék, nekem kötelező lenne azt megnézni?:)) Valakik mégis látták és azt mondták, hűdejó volt, aztán adták tovább kazettán/dvdn/cdn/szóban és mások is megnézték. Aztán valakinek az egymás ütésén túl már nem jelent semmit, valaki elámul rajta, és itt vagyok én, aki nem tudom, mit mondjak róla.

Nem mondhatom, hogy szar, mert érdekes volt, lehetett röhögni, benne van Meat Loaf és a fiatalabbaknak Jared Leto is, Bonham Carter nagyszerűen játszik és a csavar benne borzasztó jó (remélem ezzel nem árultam el semmit). Viszont mégse mondhatom azt, hogy hűdejó volt, mert egyszer megnézed, utána már nem jelent semmit, tetszett, de valahogy mégse az az eget rengető, minden mást felülmúló élmény.

Ajánlom intelligens embereknek - nézzétek meg, mert nem arról szól, amire gondolnátok! Ajánlom ostoba embereknek is - nézzétek VÉGIG és aztán gondolkodjatok rajta! Azt mondom, egyszer 2 órát áldozhattok rá az életetekből, nem hinném, hogy sokan lesztek, akik megbánjátok. 

imdb.com felhasználói szerint: 8.9/10 (7 év alatt 0.1-et emelkedett, de nagyon eltúlzott ez a pontszám.)

Szerintem: 4/5 (Voltak benne nagyon gusztustalan részek, picit hosszú és ahogy már írtam, nem volt az a hűdenagy élmény, amit a híre miatt vártam volna. Elismerem, de ennyi.)

Ma este ismét megtörténik, hogy a semmire alapozva adják egy film 2. részét (A múmia visszatér), valamint lesz a Megint 48 óra, amit anno a tévészékház ostroma miatt nem láttam, de mivel az előző részt elfelejtettem megnézni, ezért most ezt is kihagyom. (Előbbiről van már cikkünk, utóbbiról nincs.) Ellenben lehet, hogy a három rendelkezésemre álló filmből megnézek egyet - bár ezt ne vegyétek tutira:)

Fenméd tréler, a gyengébbek kedvéért egy rajongó által készített bemutató:

4 komment

Címkék: bekategorizálhatatlan


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr521379963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2009.09.15. 20:30:15

Nekem a kedvenc filmem. Miután először megnéztem, jelentősen változtattam az értékrendemen. Szerintem nagyon elgondolkodtató, és még fantasztikus zene és néhol ütős akció is van benne. Világ legjobb filmje, Edward Norton fantasztikus benne (asszem ez az utolsó jó film, amit látttam tőle, mer 2000 óta folyamatos süllyedést mutat) ÉS Brad Pitt itt mutatta meg először, h van benne tehetség is. Bonham Carter jól néz ki, és a csavar valami oltári. És Norton a végén hatalmas volt (aki látta az tudja). Szívem szerint Oscar-t nyomnék a pofájába, márcsak az utolsó negyedóra miatt is :D

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2009.10.29. 12:50:42

"egyszer megnézed, utána már nem jelent semmit"

őőő... hát akkor tényleg csak minimálisan láttál a bunyó mögé

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2009.10.29. 13:05:17

@dzsoni szánsájn áká edemem: Szerintem kiderül, hogy azért valamennyire mégis:) Természetesen ez egy oylan film, amibe jó sok mindent bele lehet magyarázni, ezért kedvelik annyian!

Shyllard 2009.12.07. 20:59:53

@Tévésámán: Nemtom, én csak annyit fogtam fel az egészből sokadjára is, h az emberiség qrva anyagias egy nép. És sztem ez igaz is. :) Az a legirreálisabb rész az egészben, amikor valakivel megpróbálnak összeverekedni az utcán :) Nemtom, szerintem itt Magyarországon azért könnyebben megy ez a dolog :)
süti beállítások módosítása