Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.12.31. 13:16 Tévésámán

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. (Az időalagút, Les Couloirs du temps: Les visiteurs 2, 1998)

Bátran állítom hogy a legjobb francia vígjáték. Nagy köröket ver rá szinte bármely amerikai komédiára. 5 évvel az első rész sikere után Poiré rendező úr és csapata szinte ugyanazzal a felállással tért vissza, hogy bemutassák Godefroy és Jacques Fos újabb kalandját.

Ott folytatódik minden, ahol abbamaradt. Az időalagutat be kell zárni, mindenkinek a helyére kell kerülnie. Fos a jelenben maradt, Jacquard a múltban van, a herceg ékszerei viszont más idősíkba kerültek, mint tulajdonosuk. Godefroy feladata ezúttal még nehezebb, mert vissza kell mennie fegyvernökéért, annak utódjával együtt, felelnie kell a rendőrségen egy furcsa dolog miatt és meg kell találnia Szent Roland fogát is. Nehezítésképpen pedig az igazi Hubert lánya, Philippine (a szép Marie Guillard) esküvőjén is ott kell lennie, apja helyett apjának kell mutatnia magát. És ha ez nem lenne elég, a túlbuzgó Beátrice (ezúttal a szimpatikusabb Muriel Robin) még vissza akarja küldeni Ginette-et a fiúkkal, mert róla is azt hiszi, hogy középkori. A végét nem árulom el, nézze meg mindenki!

Itt most már a komolyságnak csupán nagyon pici szikrája maradt, a komédiázásra mentek rá. Fantasztikusak a poénok, az ember halálra röhögheti magát:) Nem semmi a szinkronmunka sem, minden elismerésem Józsa Imrének Fos úr hangjáért:)

Egy póknak is száz a térde, ez egy óriási film. Kevésbé komoly, mint az első, de sokkal viccesebb. Nagyon szeretem:)

imdb.com felhasználói szerint: 5.9/10 (8 év alatt 0.9-et növekedett!)

Szerintem: 6/5 (Megunhatatlan, megismételhetetlen, egyszerűen tökéletes:))

Utólagos szerkesztés: 2016-ban egy garázsvásáron hozzájutottam ehhez a filmhez dvdn. Ez egy magyar nyelvű, kitűnő kiadás! A lemez behelyezése után franciául szóló, magyar feliratos előzetest láthatunk az első részhez, majd jönnek a szokásos logók és másolni tilos-felirat. A menü abban a kódexben van, amiben a visszaemlékezés is játszódik, minden egyes almenü más oldalon, és ha belépünk valamelyik almenübe, egy-egy aprócska részlet jelenik meg a filmből a váltáskor. Az Extrák menüpontban találunk egy újabb trailert, ezúttal Az időalagútét, egy fotógalériát, egy interjúcsokrot, kimaradt/hosszabb jeleneteket, egy részt a postást játszó fickóról, valamint néhány egyéb bemutatót más mozgóképekhez. A galéria sajnos ismét vetítés, ami összesen kevesebb mint 10 képből áll, ráadásul majdnem ugyanebben a formában mind benne van az interjúkban. Az extrákban mind franciául beszélnek, de van beépített magyar felirat - látszik, hogy a feliratozó nem nézte meg a Les Visiteurs 2-t magyarul, mert mindent totál máshogy fordít, de ez korántsem zavaró, csak megfigyeltem. Újdonságok sora derült ki az interjúkban, ahol a rendező mellett Godefroy, Jacques Fos, Jean-Pierre, a doktor és a postás fickó alakítói szólalnak meg. Például észrevettem, hogy a varázsló eredeti asszisztensnőjét lecserélték. Hallhatunk anekdotákat a forgatásról (Clavier és az injekciós tű esetét); megtudhatjuk kit mi motivált a folytatásra; illetve hallhatjuk Valerie Lemerciér távozásának körülményeit. A postás menüpont kifejezetten jópofa és informatív, ebből ugyanis kiderül, hogy a "VISSZAJÖTTEK A BETEGEK!"-et kiabáló úriember tényleg levélkézbesítőként dolgozott:) A kimaradt jelenetek legnagyobb része a középkorban játszódik, és elég kevés olyan van, ami tényleg semmilyen módon nem került be a végső változatba. Inkább arról van szó, hogy a már látott szekvenciákat hosszabban is leforgatták. Ezekből kiderül, hogy a "bögyös vászoncseléd" miért haragszik Fosra, vagy hogy a bitang miképp "ölelte" rég nem látott öccsét, miután ismét találkoztak. Még most, legalább az 50. nézésre is fedeztünk fel újdonságokat Mozsárágyúval, mondjuk azt, hogy a jelenbe visszatérő Jacques-Henry már rühes, és megérinti a századost - hogyhogy akkor nem fertőzi meg? Összefoglalva: Aki hozzá tud jutni ehhez a koronghoz, az ne hagyja ki, már az extrák miatt megéri a vételt!

Most még megírom A miskolci bonniésklájdot, ma még talán egy filmre lesz idő, jövőre pedig biztosan várható a Reszkess Amerika! Befejezésképpen pedig ismét az Era zenéje, kissé másképp, a filmből összevágott jelenetekkel:

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr51850234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása