Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.07.07. 10:17 Tévésámán

Balhé (Wanted vagy Crime Spree, 2003)

Egy A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőre, valamint a Blöffre nagyon hasonlító film, most Franciaországból. Hordj össze két hollywoodi sztárt, két francia rockzenészt, meg pár ismeretlen, vicces palit és máris megkapod az ideális bűnbandát egy fergeteges lövöldözős baromkodásra!

Daniel (Gerard Depardieu) Párizs egyik maffiafőnökének dolgozik, de mivel csupa vesztessel veszi körül magát, ezért minden akciót elbaltáznak. A megbízó ad neki egy utolsó lehetőséget és pancser csapatát kiegészíti két kemény fickóval, meg egy újabb vesztessel, aki viszont ismeri a terepet - a társaság pedig Chicagóba utazik. Roppant egyszerű dolguk van: betörnek egy házba, kirámolnak egy széfet és lelépnek. Az események azonban mégsem úgy alakulnak, ahogy kellene, már megérkezésük után beléjük köt pár helyi menő csávó, plusz olyan kocsit lovasítanak meg, ami egy bandavezéré, ráadásul kiderül, hogy a ház ahova betörtek, az sem jó - és megindul a lavina. Vajon a francia csirkefogók hazatérhetnek még valaha, vagy Amerika lesz a végső nyughelyük?

Most láttam másodszor Brad Mirman rendező első filmjét, és meg kell mondanom, most is ugyanolyan jó volt. Rengeteg nagyszerű poén van benne, és nem azok a tipikus gengszterfilmesek. Néhány szót a színészekről (kép sajnos alig van róluk): Depardieu hozza a formáját - néha szerencsétlenkedik, de általában helyén az esze, szerintem nagyon jó kis csapatvezér. Harvey Keitel a főgonosz a műben, remekel maffiafőnökként, marhajó poénokat mond. A bandából a kedvencem a francia rockzenész, Renaud által játszott Zero, aki harmadik személyben beszél magáról és villámgyorsan lő. Mindig jeges nyugalomban marad, nagyon tetszik ez a figura. Második számú legjobb pedig a szintén zenész Johnny Hallyday és az ő Marcelja, aki keményfiút játszik, de néha elég hülye. A többiek annyira nem számítanak: Sami, aki ismeri a terepet, elég tenyérbemászó alak; Raymond vicces, Julien pedig a film nagy részében nincs jelen. Egyébként a chicagoi alvilág tagjait is elég poénosan módon formálták meg, a Giancarlot játszó Abe Vigoda például remek, egy nagypapi, aki maffiafőnök és egész nap tvzik:)

(A képen alul bal oldalon Zero, jobb oldalon Marcel látható, a középen álló úriembert pedig remélem mindenki felismeri:D) A játékidő első felében záporoznak a poénok, majd következik az autós üldözés, ahol sikerül feszültséget is teremteni, ezek után a két dolog már vegyítve jelenik meg. Talán nem lövöm le a poént, ha elmondom, hogy annyiban mindenképp sokkal jobb Guy Ritchie műveinél, hogy itt a nekem szimpatikus szereplők nem patkolnak el - ez pedig sokat emel rajta a szememben.

Összesítésben csak ajánlani tudom, bár a tegnap esti verzió mintha kicsit átszinkronizált lett volna.

imdb.com felhasználói szerint: 6.5/10 (8 év alatt 0.1-et növekedett.)

Szerintem: 5/5

Ma este Halloween: Feltámadás a kereskedelmin, de nem hinném, hogy megnézem. (A műről már van bejegyzés az oldalon.) Az itt tárgyalt alkotásból bemutatót nem találtam, ezért egy eredeti nyelvű jelenetet választottam, a fegyvervásárlásét, úgy hiszem ez is megteszi:)

A dvdről: Hát ez aztán egy igen furcsa kiadás. Extrák közt van egy trailer, amiben az összes színésznek más szinkronhangot adtak, mint a filmben. Ezután van egy „Így készült…” aminek mind az elejére, mind a végére még egyszer oda van vágva a teljes trailer, valamint az interjúkat és a kulisszák mögötti felvételek bemutatását a kész műből véletlenszerűen kiragadott részletekkel „színesítik”. Ez lehetne 10-15 perces, de így 30, ráadásul az egyik 15 percet már a korábbi extrákban láttuk. A képgaléria egy vicc, a kimaradt jelenetekből viszont van kettő, ami kár, hogy nem került be a végső változatba, az összes többi értékelhetetlen. Azért mivel egy régebbi dvdről van szó, ezért mégsem lehet haragudni rá – plusz szerintem ez egy nagyon jó mozi, úgyhogy nekem mindenképpen tetszik. 500-at lazán megért, de ajánlani csak hozzám hasonló fanatikusoknak ajánlom. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: krimi vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr78556822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása