Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.02.28. 22:15 Tévésámán

Szupersuli (Zoom, 2006)

Annak idején a hárombetűs mozicsatorna filmes műsorában láttam ennek a bemutatóját és rögtön megtetszett. Nos, két évet kellett várni, mire a tvben leadták, és közben dvdn is megjelent. Amúgy szeretem a szuperhős-mozikat, ezek nagyon jók a nem-amerikai emberkéknek, akiknek nincs lehetőségük minden képregényt beszerezni, így viszont megismerhetik az ehhez hasonló rajzolt füzetecskékben megjelenő sorozatokat, annak ellenére, hogy hazájukban nem lehet őket kapni.

A Föld veszélyben forog! Sokk (Kevin Zegers - akit egyébként Concussionnek hívnak, ami nem igazán sokkot jelent), a rettegett szupererős gonosz 30 év után ki fog szabadulni az őt fogságban tartó dimenziórésből! Az utolsó szuperhőst, a már visszavonult Zoom Kapitányt (Tim Allen) régi kollégája, Dr.Grant (Chevy Chase) ráveszi, hogy térjen vissza a Zenith Programba, és segítsen gyerekekből egy új szupercsapatot szervezni. Zoom segítségére van Marsha Holloway (Courtney Cox), a program vezetője. Az idő egyre fogy, azonban nem megy minden simán, a gyerekeknek mindenképpen fel kell készülniük a csatára...

Nem rossz film, egyszer meg lehet nézni. Leginkább a Szuper felsőtagozathoz hasonlít, a különbség az, hogy itt a gyerekek fiatalabbak. De nézzük is meg a felhozatalt szuperhősökből: Zoom szupergyors, bár úgy tűnik, elvesztette képességét. Sokk pusztító erejű lökéshullámokat tud létrehozni. A srácok: Tucker - vagyis Mega-Boy (A kölyökből ismerhető Spencer Breslin) hatalmasra tudja növelni bármely testrészének térfogatát. Summer - vagyis Csoda (a szépséges Kate Mara, aki 16 évest játszik, de valójában 23 éves) telekinetikus képességekkel bír és tud gondolatokat olvasni [tisztára mint Jean Grey az X-Menből, van egy jelenet, amit szinte egy az egyben átvettek onnan]. Dylan - alias Houdini (Michael Cassidy - a Dr.House egy korai epizódjában láthatta a magyar néző, szintén 23 évesen 17 évest játszott) - láthatatlanná tud válni és képes az agyával látni. Cindy - a Hercegnő (Ryan Newman) pedig több tonnát képes felemelni, pedig csak hat éves. Láthattuk már ezeket a képességeket, de jól vannak megcsinálva, hihetőek. A sztori gagyi, de lehet röhögni - és ez a lényeg. Chevy Chase megöregedett, de még mindig nagyon jó, Allenre sem lehet panasz. Courtney Coxot nem szeretem, de egész jól játssza a kissé félénk, ügyetlen asszisztensnőt (nem találok rá jobb kifejezést, mert gyakorlatilag ő vezeti a programot, de valójában nem csinál semmit). Egy másik nagy öreg, Rip Torn is szerepel, magas rangú katonatisztként, főként markáns megjelenését aknázták ki, mert nem sok szerepe van.

Akad néhány uncsi rész, de egyébként jók a poénok. A végén a nagy összecsapás korántsem akkora mint várnánk, de gyerekfilmről van szó, így nekik biztosan nem okoz csalódást.

Szerintem nem volt rossz, könnyed, esti kikapcsolódásként ajánlom bárki számára.

imdb.com felhasználói szerint: 4.2/10 (8 év alatt 1.2-t növekedett!)

Szerintem: 4/5

Hamarosan kezdődik az eredeti Carrie, ennek bemutatása 3 órán belül várható:)

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr95358748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása