Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.02.26. 23:43 Tévésámán

Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street, 2007)

Mivel ma este csupán A vörös bolygó (nem rossz film, sztárokkal) és az elmésen Valami van odalentnek fordított Man-Thing volt csak a tvben (már mindkettőt láttam, a Man-Thinget pedig csúnyán elrontották), ezért úgy döntöttünk húgommal, hogy elmegyünk megnézni Tim Burton legújabb vízióját Johnny Deppel.

Sweeney Todd (Johnny Depp), a bosszúra (majd később vérre is) szomjas borbélymester és Mrs.Lovett (Helena Bonham Carter), az özvegy sütődés, szentségtelen szövetségre lép London férfiainak, de főként Turpin bírónak (Alan Rickman) meggyilkolására. Todd eredetileg Benjamin Barker néven tökéletes békében élt gyönyörű feleségével és csecsemő lányával, amíg Turpin szemet nem vetett az asszonyra. Hamis vádak alapján életfogytig deportáltatta a borbélyt, de utána hiába udvarolt a nőnek, ő ellenállt,majd megmérgezte magát... 15 évvel a történtek után érkezik vissza a színhelyre Benjamin, immár Sweeney-ként, és semmi nem állhat az útjába a bosszúja megvalósításában!

Ennyit a sztoriról. Mivel egy legendán és az abból készült 1979-es musicalen alapul, ezért a története sokak számára ismert lehet. Tény, hogy egy nagyszerű remekművel van dolgom. Musical, de a zene egyáltalán nem zavaró; horror, mert fröcsköl a vér; sötét, démoni, és meglepetésekkel teli.

Mi az ami nem tetszett? Merthogy ilyen is volt... Más helyeken semmi negatívumot nem említenek, pedig van. Az érdekes beszédstílus miatt, amit a régi szavak használata csak még nehezebbé tesz, szinte érthetetlenek a szövegek. Nemcsak a daloké, a beszédé se. Volt felirat, de általában inkább a színészekre koncentrálok, mert elég jó vagyok angolból ahhoz, hogy felirat nélkül is megértsem, de ide azért kellett az olvasás, nélküle nem nagyon értettem a dolgokat. Miért van az, hogy a szövegben Mr.T.-nek nevezik főhősünket, de a magyar fordító Mr.Toddot ír mindenhová? Meg valahogy a történet vége sem tetszett.

Viszont rengeteg pozitívum van: Johnny Depp egyik éneke, melyben London az emberiség szennyének gyűjtőhelye, az nagyon jó. A látvány fantasztikus, két főszereplőnk olyan mint két vámpír, külsőre legalábbis engem vámpírokra emlékeztettek. Mellettük Sacha Baron Cohen belépője és az egész szereplése szintén kitűnő. Két jelenet van a filmben, ami kitalálható, de az egyik mégsem egészen úgy végződik, ahogy sejtettem, a másik pedig még így is remek. A gyilkolások rendkívül élethűre sikerültek, és a sztoriban lévő csavar működik.

Elgondolkodtam róla, és elsőre 4-et akartam adni rá, de azt hiszem mégis 5-öt adok, mert nagy hatással volt rám, még ha nem is azt hozta, amit szerettem volna. Tulajdonképpen túlságosan nagy dolgot vártam el úgy, hogy semmit se tudtam róla. Azt hittem olyan lesz mint az Álmosvölgy Legendája.

Musicalben biztos első nálam, és maga a figura, Sweeney Todd Johnny Depp-féle alakítása nagyon tetszett.

imdb.com felhasználói szerint: 7.4/10 (8 év alatt 0.7-et csökkent.)

Szerintem: 5/5

1 komment

Címkék: horror musical


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr42355987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.02.27. 12:31:40

Nagyon jó kis film. Imádom Depp-et, korosztálya egyik, ha nem a legjobb színésze. Burton meg...
süti beállítások módosítása